Publikuar me datën: Sat, Mar 20th, 2010

Berat: Buste për Vexhi Buharanë dhe Firdusiun

“www.mitrovica.se”Berat, 20 mars – Me rastin e 90-vjetorit të lindjes së studiuesit dhe përkthyesit Vexhi Buharaja, personalitet i njohur i kulturës shqiptare si edhe 1000-vjetorit të botimit të kryeveprës botërore “Shah-Name”, bashkia e Beratit, fondacioni kulturor “Saadi Shirazi” dhe Biblioteka “Vexhi Buharaja” organizuan sot në Berat konferencën shkencore “Shah-Name në shqip dhe Vexhi Buharaja”.
Siç dihet, viti 2010 është shpallur nga Unesco si vit i afrimit të kulturave dhe njëkohësisht shënimi i datës 16 mars 2010 si “Mijëvjeçari i Shah-Namesë së Firdeusit”, një nga tre veprat më të shquara në botë.
Me këtë rast, bashkë me konferencën shkencore në Berat, fondacioni kulturor “Saadi Shirazi” shfaqi një film dokumentar rreth 20-25 minuta për jetën e Vexhi Buharasë dhe përkthimin e tij nga gjuha perse në gjuhën shqipe të librit të famshëm “Shah-Name”, cilësuar si një nga kryeveprat e letërsisë botërore.
Po ashtu, fondacioni promovoi dhe dorëzoi pranë bashkisë dy buste, atë të Vexhi Buharasë dhe poetit pers Firdeusi, realizuar me mjeshtëri nga prof. Sadik Spahija, Dekan i fakultetit të Arteve të Bukura në Akademinë e Arteve, ka raportuar NOA.
Bustet do të vendosen para bibliotekës që mban emrin e Vexhi Burarasë në qytetin e tij të lindjes.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close