Publikuar me datën: Thu, Oct 28th, 2010

BE: Krimi i organizuar në Kosovë “bën çfarë do”

Bruksel, 28 tetor – Komisioni Evropian ka vënë në listën e përparësive të punës së vet për vitin e ardhshëm sundimin e ligjit si një qëllim kryesor të hapjes së dyerve për anëtarët e rinj. Kjo u pa dje në Bruksel gjatë debatit në Parlamentin Evropian rreth luftimit të korrupsionit dhe krimit të organizuar në Ballkanin Perëndimor.

Komisioni Evropian në “prioritetet strategjike për 2012” ka theksuar se po udhëhiqet nga parimi i zgjerimit të Bashkimit, porse negociatat për anëtarësim do të lidhen me përparimet e arritura në vendet kandidate, sidomos nga aspekti i respektimit të shtetit juridik.

Në Parlamentin Evropian delegacioni për marrëdhëniet me vendet e Ballkanit Perëndimor ka dëgjuar raportet e deputetëve të organizatave joqeveritare nga Mali i Zi, Maqedonia dhe Shqipëria rreth asaj se çfarë po bëjnë autoritetet e tyre për luftimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar.

U tha se të gjitha qeveritë e vendeve të Ballkanit Perëndimor kanë filluar të ndërtojnë struktura shtetërore për betejë kundër krimit të organizuar e korrupsionit, porse në praktikë po veprojnë jo si duhet dhe pa mbështetje të vërtetë.

U përfundua se organizatat joqeveritare dhe mediet e pavarura, në masën sa janë në këto vende, ashtu sikurse pak a shumë gjetiu në rajon, jo vetëm që kanë pak mundësi të nxisin dhe të mbikëqyrin këtë betejë, por autoritetet jo rrallë e pengojnë këtë ose e heshtin.

Në debat, disa deputetë të Parlamentit  Evropian kanë kritikuar posaçërisht gjendjen në Kosovës, duke vlerësuar se atje krimi i organizuar “bën çfarë dëshiron” dhe prandaj Komisioni Evropian në raportet e veta duhet të paraqes shumë më qartë e më realisht se çfarë është situata atje.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close