Publikuar me datën: Wed, Jun 13th, 2012

Ansambli i Këngevë dhe Vallëve “VATRA” Bulcah Switzerland

Ansambli i Këngevë dhe Vallëve “VATRA” Bulcah Switzerland

Autor: Lavdim Dushi
Merguan në vëndet perndimore për shum vite,malli për vëndlindjen, larg të gjithve, larg njerzve të tyre. Nuk i harruan vlerat kulturore,nuk moren vlerat perndimore por ata i mbrojnë vlerat dhe traditat kulturore të vëndit te tyre.

Ansambli i Vallëve “VATRA” Bulcah Zvicër, i cili punon me një perkushtim të madhë dhe mbrojnë vlerat kulturore me këngë e valle. Fitues të shumë cmimev nder kombetare nga Europa e trojet Shqiptare. Kryetar i keti grupit “VATRA” Nexhmedin Isufi, Korograf Xhemajli Berisha dhe Arsim Berisha, keta te tre qe janë kujdestar të keti grupi te madhë qe rritin vlerat kulturore të Shqiptarve në Europen perendimore. Ky Ansamvel ka në vete me shumë se 80 anëtar aktivë të të gjitha moshave.
Ansambli I valleve “Vatra” për gjatë këto vite është perpjekur të kultivoj vlerat e artit, të kultures e të traditavë shpiptare dhe ato te mos mbeten vetem për grupin e tyre po për të gjithë bashkadhetaret tanë, ata nuk janë vetem në diasporë por ata i ke në të gjitha trojet shqiptare.
Për 18 vite ata kanë organizuar me qindra koncerte e programe festive por ata aspak festivalet nuk i lën anash ata marrin pjesë edhe në festivale të ndryshme qe organizohen në Kosovë, Shqipri, Maqedoni,etj.
Artistet nuk mbetn medyshje e jetës nuk ënderrojn por krijojn me te bukren e kultures dhe vlerat e saj, dritare e hapur mbi njeriun qe quhet ( Art dashës ) dhe mbrojtes i vlerav të trashëgimive kulturore. Meditimi në skenen mbetet dritë e një karrjere mbi skenen qe skenografi udhezon pikat e meditimit mbi të.

Qellimi dhe synimi i Ansamblit “Vatra është bashkimi i të gjithë aktivitetëv nga të giitha trojet Shqiptare rreth ”Vatres”. Ruajtja, Kultivimi dhe prezantimi i vlerave të mirfillta Folklorike dhe Tradicionale të Kombit tonë Shqiptar.

Arsim Berisha Piktor, korograf dhe valltar

Brënda Ansamblit „Vatra“ aty ka njerz me profesjone të ndryshme pe merren me kulturen dhe Artinë, Dua të thëm se brënda keti grupi gjëndet një Piktor i cili me punën e ti qe bën me përkushtim të madhë ai një nder valltret e grupit dhe koreografve gjëndet një talent i madhë Piktori i cili jetonë dhe vepronë për një kohë të gjatë në Zvicer është Arsim Berisha i cili është një nder piktoret me të mirë.
Veprat nga piktura te Arsim Berishes vlersohen shumë nga shumë Piktor të vjetër si ata te huaj dhe ata të Kosoves dhe Shqiprisë, i përkushtuar në veprat kulturore gjithmon ai është një nder valltaret me të mirë. Skena dridhej deri sa ai është brënda saj qe do te thotë se është deshira dhe perkushtimi mbi vlerat kulturore.
Po ashtu Arsim Berisha është edhe koreograf i Ansamblit “Vatra” I cili punonë me një perkushtim të madhë në punën e koreografis dhe vallzimit.
Bashkë punimi i mirë qe ka me grupin e ti ai arriti suksese te pa fundta në karrjeren e vallev po ashtu edhe në piktur.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close