Publikuar me datën: Sun, Oct 7th, 2012

ANGINA PECTORIS

Angina pectoris është një sindromë qe karakterizohet me dhimbje gjoksi të fortë dhe shqetësim në forme krize, gjendje diskomforti.
Etiologjia:
1. Arterioskcleroza coronare.
2. Stenoza e V. Aortës.
3. Kardiomiopatitë hipertrofike.
4. Insuficenca e Aortës.
5. HTA
6. Prolapsi I Valvulës Mitrale.
Karakterizohet nga këto shënja: Dhimbje gjoksi e fortë në formë krize, që zgjat pak (jo më shumë se 15 min) dhe zakonisht lokalizohet në zonënë retrosternale ose precordiale. Ajo përhapet në supe dhe në krahun e majtë, nofull, qafë, dhëmbë. Objektivisht kemi rritje të TA dhe pulsit.
Faktorër shpërthyes janë: eforti fizik apo emocional, të ftohtit.
Ajo qetësohet nga trinitrina dhe pushimi (ndërprerja e efortit).
Ajo përjetohetnga persona të ndryshëm, në mënyra të ndryshme, si : ndjesia e rëndimit, shtypjes, shtërngimit, djegies, sikur kapërdihet një dardhë, si dispne. Më shpesh krizat shpërthejnë në mëmngjes kur I sëmuri bëht gati të dalë, të ecë apo pas ngrënies. Ajo zhduket plotësisht brënda disa minutash pas ndërprerjes së veprimit. Dhimbja zakonisht pushon shpejt (5-10 min) pas marrjes së trinitrinës sublinguale.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close