Publikuar me datën: Fri, May 20th, 2011

AKI-ja autorizohet për të vepruar

Prishtinë, 20 maj – Rekrutët e Agjencisë së Inteligjencës kanë marrë dritën jeshile për veprim në terren.
Janë autorizuar të bëjnë mbledhjen, analizimin dhe shpërndarjen e informatave për aktivitete që rrezikojnë funksionimin e rendit kushtetues dhe ligjit në tërë territorin e Republikës së Kosovës, por edhe që rrezikojnë sigurinë globale.
Krejt aktiviteti i tyre do të bazohet në udhëzimet e përgjithshme të përfshira në Platformën vjetore të politikës së inteligjencës dhe sigurisë, të cilën e ka miratuar të mërkurën Qeveria. Ky dokument shtatëfaqësh përmban prioritetet dhe udhëzimet e përgjithshme të punës së AKI-së për 2011-n. Janë gjithsej 9 objektiva dhe interesa strategjike të Kosovës në fushën e sigurisë që ka vënë AKI-ja, janë identifikuar 5 forma të mundshme të rrezikshmërisë dhe janë përcaktuar 7 aktivitete kryesore për t’u ndërmarrë.
Platforma është klasifikuar si dokument sekret, por “Koha Ditore” ka siguruar një kopje të saj. Para se të miratohet në Qeveri, versioni i platformës që është propozuar nga drejtori i AKI-së ka marrë bekimin e Këshillit të Sigurisë të Kosovës dhe Presidentit të Republikës. Me të ka mbetur të informohet vetëm organi mbikëqyrës parlamentar.
Objektiv të parë AKI-ja ka renditur ruajtjen dhe mbrojtjen e sovranitetit, integritetit territorial, rendit kushtetues, integritetit të institucioneve, stabilitetit dhe zhvillimit ekonomik dhe kërcënimet e tjera ndaj sigurisë. E, në kërcënimet e brendshme dhe të jashtme ndaj sigurisë së Kosovës janë përfshirë: terrorizmi, spiunazhi, sabotimi, krimi i organizuar dhe aktivitetet që bien ndesh me rendin kushtetues dhe me të drejtën humanitare ndërkombëtare.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close