Publikuar me datën: Wed, Aug 3rd, 2011

Vllasi: Konflikte nëse Serbia do shkëputje të veriut

Sarajevë, 3 gusht – Këshilltari i Qeverisë së Kosovës për Politikë të Jashtme Azem Vllasi ka deklaruar se “nëse Serbia mendon që me dhunë të shkëpusë një pjesë të Kosovës, atëherë ajo do të ballafaqohet me rezistencë legjitime sepse çdo shtet me të drejtën ndërkombëtare e vendore ka të drejtë legjitime të mbrojë territorin vet”.

Vllasi për gazetën e sotme të Sarajevës Dnevni avaz, sië transmeton Blic,  ka thanë se”autoritetet kosovare nuk do të lejojnë provokimet nga Serbia dhe nuk do të lejojnë që Serbia të lozë nëpër territorin Kosovës duke dërguar grupe të ndryshme dhe funksionarë të saj për të  përkrahur atë mënyrë sjelljeje”.

“Atje janë KFOR  -i dhe misioni i EULEX, ndërsa institucionet e Kosovës kanë detyrimin kushtetues të mbrojnë territorin dhe kufijtë e Kosovës. Hapat që ka ndërmarrë Qeveria e Kosovës kanë këtë qëllim. Nuk do të hiqet dorë nga kjo dhe këtu nuk ka kompromis”, ka thënë Vllasi duke shtuar se “Serbia po ngrit tensionet në veri për të çelur temën e ndarjes”.

“Pasi ë Serbia nuk po mund të qeverisë në gjithë Kosovën dhe ta kthejë atë nën mandatin e vet, atëherë ajo dëshiron që ta ndajë Kosovën. Kjo nuk vjen në konsiderim sepse ndarja do të ishte shpërthim i konflikteve të reja”, ka deklaruar Vllasi

“Serbia nuk mund të pretendojë së marri një pjesë Kosove e t’ua bëjë të pamundshme shqiptarëve të Luginëne Preshevës, që bëjnë më shumë 90 për qind të popullatës, të mos e kërkojnë bashkimin me Kosovën” ka thënë Vllasi duke përfunduar se karta gjeopolitike me kufij të rinj shtetërorë në hapësirën e ish –Jugosllavis, ka marrë fund,

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close