Publikuar me datën: Sun, Jun 19th, 2011

UNDP: Problemet e shqiptarëve dhe të serbëve të ngjashme

Mitrovicë, 19 qershor –   Shqiptarët dhe serbët ndjehen njësoj keq dhe të pasigurt në Mitrovicë e shkaktarët kryesorë janë kriminaliteti, papunësia dhes tuta e keqe ekonomike, tregon hulumtimi i Kombeve të Bashkuara bërë vjet në korrik e nëntor në pjesën jugore e veriore të Mitrovicës. Hulumtimi është publikuar dje.

Serbët e anketuar në Mitrovicën veriore problemin kryesor e kanë potencuar kriminalitetin  (77 për qind), ndërsa për shqiptarët në pjesën jugor problemi kryesor është papunësia (72,2 për qind).

Arsye për emigrim te shqiptarët është kriminalitetit (50,4%), bashkimi familjar (17,8%) dhe arsimimi më cilësor(14%), ndërsa për serbët arsye janë kriminalitetit dhe siguria e keqe (25%), bashkimi familjar  (21,7%) dhe situata politike (10%).

Për jetesë në të njëjtin qytet janë 53,7 për qind e serbëve dhe 63,6 e shqiptarëve. Për në të njëjtën firmë janë 33,7 për qind e serbëve dhe 62,4 për qind e shqiptarëve. Megjithatë ata  kundërshtojnë martesat ndërmjet përkatësive të ndryshme kombëtare. Vetëm 8 për qind e serbëve dhe  4,2 për qind e shqiptarëve do të martoheshin me pjesëtarë të nacionaliteti shqiptar, përkatësisht serb

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close