Publikuar me datën: Fri, Dec 30th, 2011

Tarifat kufitare e kanë izoluar Luginën si në luftë

Luginë e Preshevës, 30 dhjetor – Ndaj tarifave të papërballueshme që momentalisht po paguhen në vendkalimet administrative ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, në kuadër të marrëveshjes së lëvizjes së lirë, kanë reaguar sërish përfaqësuesit politikë dhe institucionalë të Luginës duke vlerësuar se këto tarifa kufitare kanë izoluar si në kohën e luftës popullatën shqiptare të këtij rajoni.

Përfaqësuesit e Luginës u kanë bërë thirrje institucioneve të Kosovës që ti heqin taksat, gjegjësisht policat kufitare për shqiptarët e Luginës dhe të ndërmerr sa më parë masat adekuate që shqiptarët e Luginës së Preshevës të jenë të privilegjuar në këtë drejtim dhe që policat kufitare sa më shpejtë të hiqen për popullatën shqiptare, sikurse që nuk ekzistojnë për serbët e veriut të Kosovës.

Lideri i Partisë Demokratike shqiptare, Ragmi Mustafa, njëherësh dhe prefekt i Preshevës theksoi se qytetarët e Luginës janë izoluar si në periudhën e luftës, ndaj i bëri thirrje në vigjilje të këtij fundviti institucioneve të Kosovës që ti heqin taksat, gjegjësisht policat kufitare,  nga se ky vendim i ka izoluar plotësisht shqiptarët e Luginës së Preshevës, duke i rikthyer ata në gjendjen e njëjtë të vitit 1999.

“Serbia, paraprakisht e ka programuar mirë për qytetarët serbë, ndërsa të vetmen taksë e paguajnë qytetarët e Luginës, që jetojnë në kushte ekonomike-sociale shumë të ulëta”, theksoi Mustafa, duke shtuar se “këta banorë janë të izoluar njësoj si në periudhën e luftës”.

Edhe lideri i Partisë Demokratike të Luginës, Nagip Arifi, njëherësh dhe nën/kryetar i komunës së Bujanocit, lidhur me aplikimin e tarifave doganore theksoi se edhe përkundër marrëveshjes së arritur për menaxhimin e kufijve mes dy shteteve, policat kufitare në këtë rast më së shumti kanë dëmtuar popullatën shqiptare të Luginës së Preshevës, duke e izoluar dhe diskriminuar atë, si në kohën e luftës.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close