Publikuar me datën: Sun, Dec 11th, 2011

Stefanoviq: Vendimi i KE-së nuk do të ndikojë në bisedime

Beograd, 11 dhjetor – Shefi i ekipit negociator të Serbisë, Borislav Stafanoviq, ka thënë se vendimi i Këshillit të Europës për t’ia shtyrë statusin e kandidatit Serbisë nuk do të ketë ndikim në rrjedhën e dialogut me Prishtinën raportojnë mediat serbe.

Ai në një intervistë për  „Pres“ tha se pa marrë parasysh për rrjedhën e eurointegrimeve , të cilat janë proces i gjatë që herët apo vonë do të japin rezultat, dialogu me Prishtinën është gjithnjë prioritet i Qeverisë së Serbisë dhe këtu duhet të gjendet zgjidhja.

Sipas tij është e sigurt së Prishtinës më shumë i konvenon Serbia e dobësuar dhe e izoluar , por edhe atmosfera e konfliktit konstant të intensitetit të ulët në veri të Kosovës. Stefanoviq ka theksuar se askujt në serbi nuk i konvenon largimi nga bashkësia ndërkombëtare, pa marrë parasysh në mos përsosjen e modelit të qeverisjes, të cilin ajo e aplikon në Kosovë.

Edhe Stefanoviq, sikundër edhe presidenti i Serbisë, Boris Tadiq, ka theksuar se

Ekziston ideja se si duhet të zgjidhet problemi i Kosovës, por nuk ka përmendur hollësi rreth kësaj çështjeje.

Ai ka shtuar se nuk mund të hiqet dorë nga respektimi i Rezolutës 1244, sepse, siç tha ai, “ajo është pjesë e të drejtës ndërkombëtare dhe rendit tonë kushtetues”.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close