Publikuar me datën: Tue, Jun 7th, 2011

Shumë opsione për Kosovën, tash është dialogu

Bruksel, 7 qershor – Në Bruksel për momentin nuk duan që të shprehen në mënyrë ekskplicite për ndarjen e mundshme të Kosovës, sepse vetë procesi i dialogut ka përparësi mbi prejudikimin e zgjidhjes. Në Qendrën për Politikë Evropiane (EPC) thonë se shumë opsione mund të shqyrtohen.

Pretendimet për ndarjen e Kosovës në Bruksel kryesisht janë parë si \”qëndrim personal\” i zv.kryeministrit të qeverisë serbe Ivica Daçiq, e jo politikë zyrtare e Beogradit. Në Qendrën për Politikë Evropiane (EPC) në Bruksel thonë se BE dhe më tej nuk do të komentojë ide të tilla, sepse as brenda vetë BE-së nuk ekziston unitet rreth statusit të Kosovës.

Roza Balfur, eksperte për Ballkanin Perëndimor në EPC ka thënë për DW se shumë opsione mund të merren për shqyrtim. \”Ndarja e Kosovës, ndarja e Kosovës së pavarur, Kosova e pavarur në kufijtë që i duan shqiptarët e Kosovës – të gjitha këto janë opsione të mundshme, por mendoj se kjo është më tepër një shikim për të ardhmen. Në këtë moment po zhvillohet dialogu ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, ku kërkohen zgjidhje për çështjet praktike. Strategjia e BE-së është që pikësëpari të fokusohet më parë në vetë procesin sesa në rezultatin e tij përfundimtar\”.

Edhe pse në Bruksel nuk dëshirojnë të prejudikojnë rezultatin e dialogut të Beogradit dhe Prishtinës, disa herë është përsëritur që synohet \”normalizimi i marrëdhënieve\” ndërmjet Serbisë dhe Kosovës dhe se zgjidhja e statusit të Kosovës është e domosdoshme për të vazhduar zgjerimi i BE-së në Ballkanin Perëndimor.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close