Publikuar me datën: Sun, Jun 19th, 2011

Serbia prapë do revidim të Marrëveshjes së Kumanovës

Beograd, 19 qershor – Konferenca të cilën në Beograd në javën e kaluar e organizoi Komanda për transformim të NATO-s, ka hapur edhe një herë çështjen statutit të Zonës Tokësore të Sigurisë ndërmjet Serbisë e Kosovës e themeluar sipas Marrëveshjes së Kumanovës të vitit 1999, transmeton gazeta e Beogradit “Veçenje Novosti”.

Për këtë, shkruan kjo gazetë, në margjinat e kësaj konference, kanë folur shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Serbe Miloje Miletiq dhe kryesuesi i Komitetit Ushtarak të NATO –s admirali Gianpaolo di Paoloa.

– Ka interes që të bisedohet për modifikimin dhe implementimin e Marrëveshjes tekniko-ushtarake ka thënë Miletiq. “Zgjidhja e kësaj çështje është me rëndësi për marrëdhëniet e Serbisë me NATO-n, si dhe për relaksimin e marrëdhënieve të përgjithshme”.

Argumenti kryesor i Serbisë për revidimin e kësaj Marrëveshjeje është fakti “se lufta ka përfunduar dhe se Serbia e NATO më nuk janë armiq”.

Ideja për revidimin e Marrëveshjes së Kumanovës nga ana e Beogradit nuk është e re. Kjo çështje është shtruar edhe në vitin 2008 kur Serbia u angazhua për zvogëlimin ose për suspendimin e tërësishëm të ndalim fluturimit i cili nga 25 km sa ishte,  u bë 5 km. Megjithatë çdo fluturim në këtë hapësirë duhet të ketë leje nga KFOR –i, ankohet “Novosti”.

Zonën Tokësore të Sigurisë e kontrollojnë forcat e Brigadës së Dytë, Tretë dhe të Katërt të Ushtrisë së Serbisë. Zona, në formë të patkoit është e gjatë  384 kilometra dhe në të janë të vendosura 20 baza ushtarake . Ushtarët, bashkë me policët, kontrollojnë lëvizjen nëpër zonë e rregullisht organizohen edhe patrullime të përbashkëta me forcat e KFOR –it.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close