Publikuar me datën: Thu, Apr 21st, 2011

Ringritje shpirtërore dhe morale. Pa këtë liria dhe institucionet e brishta demokratike kombetare mbeten të rrezikuara.

Nga;Lek Mrijaj

Megjithatë, pavarësisht nga dobësia e aktorëve politikë, nuk duhet lëne jashtë përgjegjësisë rininë dhe elitat intelektuale akademike , në qoftë se mund të flitet për të tillë tek ne, për propozimin e zgjidhjeve gj…atë procesit të transformimeve. Këtë përgjegjësi mund të përmbledhim siq vijon;
Një riorganizim i gjerë i jetës ekonomike është i mundur në qoftë se hidhen hapa të studjuara dhe të sigurta drejt privatizimit, marketizimit dhe stabilizimit integrimit.
Fenomenet, ose veset që e frenojnë një proces të tillë dhe që e rrezikojnë janë egoizmi dhe lakmia korrupsioni mostransparenca , sepse duke u ndeshur me egoizmin dhe lakminë… e të tjerëve kjo mund të na shpjerë drejt anarkisë. Gjithashtu, në këtë proces, pakujdesia dhe keqpërdorimi i pasurisë kombëtare e trondit besimin e qytetarëve dhe mund të shpjerë në dështimin e reformave.
Një reformë, sado e mirë që të jetë, në qoftë se nuk kuptohet dhe nuk gjen mbështejen e qytetarëve rrezikon që të dështojë. Të mos harrojmë se besimi i qytetarëve tek shteti është tronditur-luhatur shumë gjatë këtyre zhvillimeve të fundit. Kur qytetari të shikojë që qeveria vepron me seriozitet dhe drejtësi, atëherë ai do të marrë pjesë në politikat e saj.
Një qeverisje demokratike legjitime mund të jetë jetëgjatë në qoftë se do të garantojë të drejtat e qytetarëve dhe do të parashkruajë rregulla të qarta dhe demokratike për sjelljen e ardhme të politikës, si dhe mekanizmat përforcues juridikë që mbështet këto të drejta dhe këto rregulla.
Një shtet mund të konsolidohet kur ka në bazë nocionin e qytetarisë, të dinjitetit të personit dhe të drejtat e njeriut. Të mos harrojmë se qytetari dhe demokracia janë rezultat të kulturës dhe jo të propagandës shterpë dhe demagogjisë.
Ja pse ka rëndësi për demokracinë që të ketë qytetarë, sepse edhe projekti më i bukur mund të dështojë në qoftë se nuk kuptohet nga qytetarët edhe reforma më e mirë do të dështojë në qoftë se nuk gëzon pëlqimin dhe mbështetjen e qytetarëve.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close