Publikuar me datën: Sun, Aug 22nd, 2010

Rezoluta serbe irriton SHBA-në dhe BE-në

Washington, 22 gusht – Projektrezoluta serbe për Kosovën drejtuar Asamblesë së Përgjithshme të KB “irriton SHBA-në dhe vendet udhëheqëse të BE-së” vlerësojnë analistët amerikanë.

Nënkryetari i Institutit “Cato”, Ted Carpenter, ka shtuar se diplomatët amerikanë “po punojnë jashtë orarit” në përpjekje për të parandaluar rezolutën.

“Projektrezolutën serbe SHBA e sheh ai akt që nuk është miqësor dhe i cili nuk ofron ndihmë”, tha Carpenter.

Ai në një intervistë për FoNetin ka vlerësuar se pas paraqitjes së rezolutës marrëdhëniet ndërmjet Washingtonit dhe Beogradit janë bërë në një farë mase të kujdesshme dhe të tensionuara.

Carpenter vlerëson se marrëdhëniet SHBA-Serbi mund të ftohen, nëse Beogradi qëndron në kursin e tanishëm për çështjen e Kosovës. Ai tërheq vërejtjen në mundësinë që edhe procesi i integrimeve evropiane të Serbisë të shtyhet, madje të vonohet për disa vjet, që do të kishte pasoja negative për qeverinë dhe popullin serb.

Në këtë situatë, Serbia nuk do të ballafaqohet me kërcënimin për aksione ushtarake, ka saktësuar Carpenter, por SHBA është mjaftueshëm me ndikim që “t’ia bëjë jetën shumë të vështirë” cilido vend që i kundërvihet politikës amerikane.

Carpenter ka sqaruar se çështja e Kosovës ka qenë e vështirë të zgjidhet, prandaj liderët në Washington vlerësojnë që pavarësia e Kosovës zgjidh “shumë probleme” në Ballkan.

Carpenter ka thënë se Serbia në fund do të detyrohet ta pranojë realitetin e pavarësisë së Kosovës dhe ka saktësuar se SHBA do t’ia lëshojnë BE-së zgjidhjen e problemeve të tjera të ish-Jugosllavisë. Shpresoj se BE do të mendoj për një numër masash ka shtuar Carpenter, në të cilat do të futeshin edhe “përshtatja e kufijve” si në pikëpamje të Kosovës, ashtu edhe të Serbisë. Mendoj që është kjo është imperativ për paqen ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, ka thënë Carpenter, duke theksuar se “përshtatja e kufijve” nënkupton edhe Bosnjën e Hercegovinën.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close