Publikuar me datën: Sun, Jul 11th, 2010

Rexhepi: Njësite Speciale në Kosovë, jo në Serbi

Prishtinë, 10 korrik – Ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës, Bajram Rexhepi iu përgjigjet reagimeve të Tadiqit dhe Këshillit Kombëtarë Serb për Kosovën lidhur me deklaratën e tij për dërgimin e njësiteve speciale të Policisë në pjesën veriore të Mitrovicës. Ai i tha sot KTV-së se deklaratat e Tadiqit janë të pamatura politikisht dhe se janë përzierje në punët e brendshme të shtetit. “Unë nuk do t’i dërgojë njësitë speciale të Policisë në Kragujevac e as në ndonjë qytet tjetër të Serbisë, por në territorin e shteti të Kosovës”, ka deklaruar Rexhepi. 
Presidenti i Serbisë, Boris Tadiq, deklaratat e Bajram Rexhepit, për të dërguar njësi speciale të policisë në veri të Kosovës, i ka quajtur kërcënim i hapur për luftë. Sipas Tadiqit, institucionet e  Kosovë do të jenë përgjegjëse për pasojat, siç ka thënë ai, tragjike të zbatimit të mundshëm të këtij plani. Tadiq ka thënë se deklaratat e tilla luftënxitëse (të ministrit Rexhepi) dhe provokimet e tjera kërcënojnë paqen e brishtë dhe stabilitetin në veri të Kosovës.
Po për deklaratën e ministrit të Brendshëm, Bajram Rexhepi, ka reaguar sot edhe i ashtuquajturi Këshill Kombëtar Serb për Kosovën. “Deklarata histerike e ministrit të Policisë të Prishtinës, Bajram Rexhepi, se do të dërgojë në veri të Kosovës njësitë speciale të policisë me qëllim të vendosjes së rendit e të qetësisë, pa mëdyshje është shpallje e hapët e luftës ndaj serbëve të këtushëm, por edhe pasojë e drejtpërdrejtë e mbështetjes amerikane të pavarësisë së Kosovës. \
Ndërkohë shefi i EULEX-it, Yves de Kermabon, ka thënë se nuk ka pasur asnjë marrëveshje lidhur me dërgimin e Njësiteve Speciale të Policisë në këtë zone. “Ne vazhdojmë të punojmë me të gjitha palët drejt themelimit dhe trajnimit të një Njësiti Special Policorë shumetnik” ka deklaruar de Kermabon. Sipas tij Policia e Kosovës po e mban rendin dhe ligjin në atë pjesë, e monitoruar dhe këshilluar nga EULEX-i.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close