Publikuar me datën: Thu, Jun 16th, 2011

Republika e Kosoves deri ne Ribashkimin Kombetar te rikthehet ne emrin DARDANIA dhe me identitet te plotë SHQIPTAR

Nga;Lek Mrijaj

 

Per aq kohe sa do te kete Kosove dhe per aq kohe sa shqiptaret e Kosoves  do ta mbiquajne veten “kosovare”, Serbia asnjehere nuk ka per te rreshtur ne identifikimin e Kosoves si  (Serbe).

Termet “Kosovë”, dhe “Kosovare” nuk kane nje prejardhje gjuhesore apo historike shqiptare, kane nje prejardhje gjuhesore dhe historike serbo-krapatiane.

Prandaj eshte e nje rendesie te jashtezakonshme kombetare, qe populli autokton shqiptar qe jeton ne Republiken e  Kosoves pra  ekspertet per ndryshime kushtetuese  qe te fillojnë meniherë me ndryshime kushtetuese dhe  te rikthehet ne identitetin e vete te vjeter amë kombetar shqiptar.

Per shqiptaret historikisht , Kosova e ka emrin DARDANIA dhe shqiptaret qe banojne ne DARDANI TE QUHEN SHQIPTARET E DARDANISË apo DARDANË kjo duhej te rregullohet me ndryshimet kushtetuese qe urgjentisht duhej te filloj procedura e ndryshimit .

Filozofia e  ish-presidentit Ibrahim Rugova ne kete drejtim duhet pershendetur dhe mbeshtetur pra te ndjeket filozofia e ti kombetare per Dardanin Shqiptare.

Edhe pse nje nisme e tille mund te tingelloje si simbolike, ajo perben nje hap te madhë drejt identitetit kombetar shqiptar ne Ballkan.

Termet “Kosovë” dhe “Kosovar” duhet te pastrohen nga fjalori i gjuhes shqipe dhe ato duhet te zevendesohen me DARDANI, dardanet  ose shqiptaret nga Dardania. Kjo vlen jo vetem per dardanet qe jetojne ne Dardani, por vlen edhe per shqiptaret ne trojet e tjera shqiptare.

Ky rik-kthimë ne identitet te vjeter  te  dardaneve, duhet te pershkallezohet ne cdo qelize te jetes shqiptare ne Dardani.

Qe nga emertimi i shtetit ne hartat politike rajonale dhe boterore, ne emertimet e qyteteve shqiptare, ne emertimet e krahinave brenda Dardanise, e deri tek emertimet e emrave te shqiptareve. Nese per gati një shekull serbia eshte munduar te sllavizoje jeten dhe territorin shqiptar te Dardanise, shqiptaret duhet te ndermarrin me po aq zell dhe vendosmeri kthimin e identitetit shqiptar ne jeten e tyre duke fshire keshtu njehere e mire cdo gjurme asimilimi serb-politik  nga toka shqiptare.

 

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close