Publikuar me datën: Sun, Oct 16th, 2011

Qeveria nuk do të hartojë strategji të re për veriun

Prishtinë, 16 tetor – Kosova nuk do të hartojë një strategji të re për veriun, si shenjë përgjigjeje ndaj ftesës së Bashkimit Evropian për një agjendë gjithëpërfshirëse për këtë pjesë të banuar me serbë. Krejt çfarë do të bëjë është një qasje më ndryshe ekonomike.

Zëvendëskryeministri Hajredin Kuçi e ka thënë këtë për “Kohën Ditore” nëpërmjet një përgjigjeje të shkurtër që ka dhënë të shtunën me SMS. Sipas tij, Komisioni Evropian nëpërmjet Raportit të Progresit vetëm “ka kërkuar angazhim edhe në aspekte ekonomike, sociale e tjerë” dhe jo një strategji të re. Prandaj, ka thënë se nuk do të ketë një të tillë dhe as përfshirje në strategjinë aktuale të aspekteve të kërkuara në Raport.

Veriu i Kosovës ka zënë një pjesë të madhe të Raportit të Progresit të sivjetmë, i publikuar këtë mërkurë nga Komisioni Evropian. Pos që konstatohet se në këtë pjesë ekzistojnë struktura “separate” të mbështetura nga Beogradi, në të është ftuar Prishtina zyrtare që të dalë me një “agjendë gjithëpërfshirëse për veriun”.

Tek ka komentuar këtë porosi, drejtori për Ballkanin Perëndimor në Drejtorinë e Përgjithshme për Zgjerim të BE-së, Pierr Mirel, ka theksuar se BE-ja sugjeron që të hartohet një plan për veriun, në mënyrë që secila pjesë e Kosovës të ketë perspektivë evropiane. Përveç çështjeve legjislative dhe të sigurisë, sipas tij, rol të rëndësishëm drejt integrimit evropian ka edhe përmirësimi i çështjeve ekonomike e sociale.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close