Publikuar me datën: Sun, Aug 21st, 2011

PROJEKT PROGRAM I BESLIDHJES SE RE SHQIP!TARE!

Postoi ;Kordinatori për media i Besëlidhjes Shqiptare Lek Mrijaj

BESLIDHJA E RE SHQIPETARE;është ,forumi me i larte i bashkimit vullnetere te Shqipetareve me qellimin final te shpalljes se kombit Shqipetare ne nje njesi te vetme shtetformuese ne teresine e kufijve etnike!
Ajo eshte forumi me i larte i vendimarrjes ku aktoret Shqipetare vullnet mire, te cilet e kane ne program aspiraten kombtare aderojne, duke ndermarre aksionin e perbashket, per sjelljen e popullit Shqipetare permes perfaqesuesve te vet ne kuvendin e saj ku te merret vendimi i aktit final te bashkimit.Po ashtu marrjen e tera vendimeve :qe e mbartin ate proçes ne nje akt qeverisjeje ne tere teritorin e Republikes se Shqiperise si njesi e vetme unike e artikuluar ne permasat e nje shteti. Ne beslidhje subjektet aderojne duke ruajtur identitetin e vet. Ndersa me ate akt perfaqesimi, marrin atribute te vendimarrjes historike nen shembullin e levizjeve te medha kombetare ne histori ku me te spikatura jane: Beslidhja e Lezhes dhe lidhja e Prizrenit.

Partite politike ne kete beslidhje nuk jane element komb formues, pasi: ne formen e vete te organizimit, nuk kane shtrirje unike ne tere teritoret e vendit dhe per pasoje, nuk kane atribute mbare kombetare,por pjesmarrja e anetareve te saj arrihet, nepermjet perfaqesimit te subjekteve kombtare qe e kane ate tager perfaqesimi, te cilat nuk kane karakter partiak,, pra, nuk garojne ne pushtetin ekzekutiv.

-…Realizimi i proçesit te vendimarrjes dhe ligjishmerija e vendimt te shpalljes se aktit final !

Subjektet e interesuara, te cilat e kane firmuar krijimin e Beslidhjes se re Shqipetare me vullnete te lire pas renjes ne unison per qellimin e vendimeve historike qe do ndaemerren , çojne perfaqesuesit e tyre ne kuvend me tager vendimarrje .Pra: delegatet te cilet jane perfaqesues te tyre mbartin nje verdikt popullore sa e kane ne funksionin e tyre aktoret perfaqesues qe e kane ne program beshkimin kombetare si nje aspirate e ligjeshme e popullit Shqipetare.

Akti i shpalljes se Shqiperise etnike eshte nje akt krejt i ligjeshem dhe, nje e drejte e popullit Shqipetare per ta marre ate ne nje kuvend te beslidhjes se re siç e ka gjetur formen e organizimit.

Vendimi i shpalljes se sovranitetit si akt , eshte nje e drejte e cila mbeshtetet ne kushtetueteshmerine e juridiksionit te gjallimit si komb ku eshte e shpallur paprekeshmerija e kufinjeve.

Rikrijimi dhe jo krijimi i kombit Shqipetare ne trojet etnike, eshte: nje e drejte sovrane e nje populli te cilit ju moren forcerisht trojet e tij ne masen e tre te katertave , pa dashjen e tij !

Duke rezultuar! se nga ajo kohe, sa e mbart distanca kohore e marreveshjeve te coptimit te jete i dhunuar arbirtararisht ne te drejten e tij nderkombetarisht te njohur te pacenueshmerise, si nje popull dhe komb:i cili gjindet i cenuar, me sovranitet te kufizuar, permes vendimarrjeve aspak te ligjeshme qe nuk gjejne mbeshtetje ne aktet e funksionimit te kombeve dhe bashkeegzistences paqesore, ku morali i tille mbart funksionimin normal te bashkejeteses si nje e drejte e ligjeshme natyrore.

Ne kete kuader populli Shqipetare permes perfaqesuesve te vet ne kuvend e ka plotesisht te ligjeshem vendimarrjen e tij duke deshmuar : se eshte ne lartesibne e duhur parkrah kombeve telire dhe sovran te ushtoje te drejten e vetvendosjes per te ushtuar lirine dhe pavaresine e tij branda territoreve te tij.Se duke qene nder popujt e deshmuar katercipersht tashme , me nje te kaluar supreme ne raport me fqinjet e ka plotesisht te merituar te ushtoje verdiktin e vet.

Ai si asnje popull tjeter i rajonit e me gjere, kurre nuk u gjend: duke shtyre kufijt, duke u armatosur dhe organizuar tja cenoje popujve te tjere lirine dhe sovranitetin edhe kur ishte me nje shtrirje sa tere kufinjte e rajonit e me gjere!Ai kurre nuk u gjend, perkrah armiqve te popujve qe u bene faktor destabilitete dhe dhunues te paqes boterore,alibija se camet treve e Shqiperise etnike bashkepunuan me nazistet eshte nje trill i megalidhese dhe aspak i argumentuar.

Populli Shqipetare kohen kur Italia fashiste e sulmonte Greqine ishte vete i pushtuar dhe, se akti i bashkimit te Shqiperise me Perandorine fashiste ishte ndermarre ne kushtet de fakto te nje pushtimi. ku bashkimi i flamurit Shqipetare me ate te perandorise fashiste ishte dhe mbetet, nje nul ne historine e lavdishme te nje populli ku dha shembull te paperseriteshem ne historine e kombeve.

Vete heronjete e shpalljes se pavaresimit te Greqise te cilit duke filluar nga Kolokotroni , Xhavella e tjere qe ishin Shqipetar jane shembulli me i qarte mbi karakterin e popullit tone liri e paqe dashes.

Europa e bashkuar ne strategjine e saje euroatlantike te bashkeekzistences bazuar ne te drejten nderkombetarisht te pranueshem ne tere karterat e funksionimit te instituticioneve te saje,kurrsesui nuk mundet te apstenoje apo kundershtoje popullin Shqipetare ne te drejten e tij pasi, Shqiperija etnike eshte aty dhe nuk po e sajojme, atje jane trojet, atje eshte nje popull qe ka mbi nje shekull qe dergjet i dyzuar i dhunuar ne te drejten e tij te jeteoje si ‘zot’ ne trojet e tij ndersa ju mohuan deri me dhune permes proçeseve makabre , asimilimi e gjenocidi te largohet, te mos jete i perfaqesuar, duke ju mohur e drejta e gjuhes dhe flamurit si dhe e drejta per shtetformim ne nje kuader vendor dhe lokal.

Te gjindet nje argument qe provon te kunderten, se akti makaber i copetimit solli perparimin e Shqipteareve.Se Ata na paskeshin qene te pa fe dhe bota e civilizuar po i merrte ne suazen e saj ta civilizonte ta vente ne vendin e merituar,te gjindet nje rast i vetem qe deshmon: se Shqipetaret u gjenden te barabarte te jetojne jo me si popull ne trojet e veta por edhe ne kuader te pakicave hde minoriteteve,por kurdohere i skllaveruar i pa perfaqesuari diferencuar deri ne te drejta elementare.Siç ishte nje skiafo dhe nje farse akti barbare i copetimit ashtu endet si fantazem ideja se Shqipetaret gjinden te perfaqesuar ne proçesin e bashkimit euroaltantik . Ngado madje edhe ne Kosove qe ka mbi nje dekade qe u largua çizmja pushtuese Shqipetaret nuk e gjejne veten as te perfaqesuar dhe as te qete ne zgjidhjet qe j jane ofruaj. Flasim per Shqipetaret qe jetojne brenda trojeve etnike, mbase ne nje konteks teresore ka prej Shqipetareve qe jetojne ne diaspore qe nuk duan ta prishin kete ‘statukuo’ po kjo me nuk ka sens.

-Akti i dyte:-pas vendimit te rikrijimit te Shqiperise etnike..!

Shpallja e krijimit te qeverise provizore:

Percaktimi i afatit te qeverisjes se perkoheshme dhe caktimi i dates se zgjedhjes se nje koheshme palamentare dhe lokale.

Qeverija e perkoheshme te ngrihet jo me nga partite politike pasi tashme edhe joper aresyet e parathena te bjerrjes se tyre morale, por per shkaqet e lartepermendura se ata tashme nuk perfaqesojne verdikte kombtare por vendore .

Pra ngritja e kabinetit te perkoheshem do jete verdikt i vendimit te ketij kuvendi i cili i mbart keto atribte ne kushtet emergjente sikur njihen praktika te ‘shpetimit kombetare’.

Sakaq ngrihen komisionet zgjedhore: me perfaqesim nga shoqerija civile, miratohet kodi zgjedhore ne konsultim e palet e interesuara, ku fryma pluraliste e pluralizmi politik jane, elemente thelbesore e krijimit te nje situate te priteshme.

Gjithashtu hidhenper shqyrtim: propozimetper menyren e zgjedhjes se presidentit

nga populliapo nga parlamenti po ashtu edhe propozime te tjera qe palet ne kuvend sjellin deri tek menyra e funksionimit te shtetit si republike parlamentare apo presidenciale si dhe amendamente perkatese.

Ndersa ndryshimet kushtetuese si dhe tere proçesi i ligjeve pas perfundimit te proçesit zgjedhore dhe perftimit te institucioneve si parlamenti dhe qeveria merren ne institucionet e specializuara ,. atje caktohen modalitetet per ndryshime dhe permiresime .

Gjate ketij procesi partite politike shtrihen ne tere teritorin: duke u shkrire apo gjetur vete formate organizimit, si dhe duke dale para elkektorateve me programe sa me reale!

Me mbarimin e afatit kuvendi i Beslidhjes quhet i rezauruar ne funksionete e tij pasi eshte gjendur i mbledhur gjate tere kohes ,duke kryer funksione te ligjvensit ne nje kuader te kufizuar, sa e mbart proçesi i kapercimit te situates zgjedhore ai shperndahet .
Beslidhja Shqipetare keshtu: ndersa kryen misionin me te larte historik endet duke qendruar, si nje forum i cili vigjelon kurdohere mbarevajtjen e funksionimin e demokracise si element i ushtimit te te drejtave dhe lirive te shtetasve…ajo kurdohere e mbart te drejten e vet: te ushtoje presion ne institucionet e shtetit per te zbatuar parime e funksionimit normal te parlamentarizmit dhe proçesit qeverises, per te realizuar aspiratat e popullit per presperioritet te metejeshem.Po ashu, duke ruajtur nga devijimrt ne dem te interesave te sigurise kombetare si dhe marredhenjet paqesore te fqinjesise dhe bashkepunimit ne rajon e me tej ne Europen e bashkuar e paktin me Ameriken e kombet e bashkuara.

Grupi organizatore i BESLIDHJES SE RE SHQIPETARE Shqiperia etnike 15 gusht 2011

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close