Publikuar me datën: Thu, Sep 22nd, 2011

Policia e Kosovës bëhet me helikopterë

Situata e krijuar në veri të Kosovës pas rikthimit të kontrollit doganor dhe policor në pikat ku?tare 1 e 31 ka nxjerrë në pah nevojën e pajisjes së Policisë së Kosovës me helikopterë.

Ndonëse edhe pas dymbëdhjetë vjetësh të përfundimit të luftës në Kosovë dhe tre vjet nga koha e shpalljes së pavarësisë, institucionet e shtetit të Kosovës nuk kanë arritur që ta pajisin Policinë e Kosovës, por as Forcën e Sigurisë së Kosovës me helikopterë dhe mjete të tjera të rënda të blinduara.

Mirëpo, zhvillimet e fundit në veri të Mitrovicës, ku pjesëtarët e njësisë speciale “ROSU” të Policisë së Kosovës mbeten në mëshirën e KFOR-it, pasi kanë mbetur të izoluar në pjesën matanë lumit Ibër për shkak të mungesës së helikopterëve, ka shtyrë ministrin e Punëve të Brendshme, Bajram Rexhepin, që të kërkojë seriozisht blerjen e dy helikopterëve dhe pajisjeve tjera të so?stikuara për forcat e rendit.

Zyrtarë të lartë qeveritarë kanë kon?rmuar në kushte anonimiteti se projekti për përforcimin e logjistikës për Policinë e Kosovës parimisht ka marrë dritën e gjelbër nga ekzekutivi kosovar, por vetëm pritet ndarja e mjeteve ?nanciare, i cili plan pritet që gjatë ditëve të ardhshme të prezantohet në Kuvendin e Kosovës.

Vlera e mjeteve që plani?kohen të ndahen për helikopterë është rreth 20 milionë euro. Duke folur për nevojën e pajisjes së Policisë së Kosovës me helikopterë dhe automjete të blinduara, ministri Rexhepi ka kërkuar nga anëtarët e Komisionit për Siguri që t’i japin mbështetje këtij plani, i cili mund të jetësohet brenda një kohe të shkurtër

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close