Publikuar me datën: Tue, Aug 2nd, 2011

Për gjashtë muaj, Kuvendi punoi 5 përqind!

Raporti i Progresit i vitit 2011 do të ketë vend për kritika për Kuvendin e Kosovës dhe qeverinë e vendit, që nuk kanë mundur t’i përmbushin vërejtjet e vitit të kaluar sa u përket ligjeve që duhet miratuar. Kuvendi i Kosovës, sipas Institutit Demokratik të Kosovës (KDI), për gjashtë muaj ka realizuar vetëm 5 për qind të planit të punës.
Por, përfaqësues të partive politike e cilësojnë të pasaktë dhe të pavërtetë vlerësimin e KDI-së.
Megjithatë, Driton Selmanaj i KDI-së, është këmbëngulës në atë se nga 148 projektligje të parapara për miratim në dy leximet deri në fund të vitit 2011, Kuvendi deri më 31 qershor ka arritur t’i miratojë në të dy leximet vetëm 7 projektligje, që në përqindje i bie vetëm 5 për qind të planit të punës.
Ai ka thënë që në muajin korrik ka një dinamikë të punës së Kuvendit, por prapëseprapë nuk mund të miratohen as 30 për qind e ligjeve të parapara.
“Këto nuk janë vetëm të dhëna tonat. Janë edhe të dhëna të Kuvendit të Kosovës”, thotë ai. Sipas tij, në këta gjashtë muajt e mbetur, Kuvendi i Kosovës nuk do të mund t’i miratojë as 30 për qind të tyre.
“Nuk ka as gjasë teorike e as praktike që Kuvendi t’i miratojë 148 ligjet e parapara në planin e tij brenda këtij viti”, ka thënë Selmanaj.
Sekretari i Kuvendit të Kosovës, Ismet Krasniqi, ka thënë se nuk mund t’i komentojë deklaratat e askujt. Ai ka thënë se Kuvendi do të dalë me raport të punës në fund të muajit gusht dhe aty do të shihet e gjithë puna e Kuvendit.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close