Publikuar me datën: Thu, Jun 24th, 2010

Në vitin 2013 shqiptarët në një shtet?

Shkup, 24 qershor – “Lista e Shqipërisë Natyrale” është organizatë jopartiake, e cila do të mbledhë rreth vetes shqiptarët e të gjitha opsioneve politike nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia dhe trevat e tjera.
Udhëheqësi i saj është politologu Koço Danaj, i cili ka kumtuar se kjo listë do të marrë pjesë në zgjedhjet e ardhshme lokale dhe parlamentare në Shqipëri, Kosovë, si dhe në të gjitha vendet tjera të rajonit ku edhe jetojnë shqiptarët.

“Qëllimi është që përmes institucioneve të kërkohet bashkimi i shqiptarëve në një shtet deri në vitin 2013. Pjesëmarrës të kësaj liste do të jenë pjesëtarët nga trojet shqiptare, si nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Lugina e Preshevës, Mali i Zi dhe gjithë diaspora”, ka theksuar Danaj.

Zgjedhjet e ardhshme në Maqedoni do ta gjejnë këtë organizëm politik edhe në Maqedoni, por rreth kësaj organizatorët kanë theksuar se është duke u punuar. Ata kanë theksuar se e pashmangshme është nevoja për shtetin e ri shqiptar, i cili siç theksohet, do të realizohet me të gjitha mjetet paqësore për të cilat edhe janë përcaktuar shqiptarët.

Sipas sondazhit të fundit nga “Galup-International”, 74 për qind e qytetarëve të Kosovës dhe 72 për qind e qytetarëve të Shqipërisë janë përcaktuar për bashkimin kombëtar dhe me pjesëmarrjen në zgjedhje dëshirohet që kjo përqindje e madhe të konvertohet në vota të popullit shqiptarë që institucionalisht të kërkohet bashkimi i trojeve shqiptare.

Qëllimi afatshkurtër i kësaj lëvizjeje është që njëqindvjetori i Pavarësisë së Shqipërisë, 28 Nëntor 2012, të shënohet me Konfederatën Shqipëri-Kosovë, theksojnë organizatorët.

Slogani i kësaj lëvizjeje për opinionin ndërkombëtar është “Paqe me gjithë botën, miqësi me Evropën, dashuri me SHBA-të”, derisa porosia vendeve të rajonit është “Paqe dhe respekt me fqinjët, por secili në shtëpinë e vet”.

Faleminderit për rekomandimin

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close