Publikuar me datën: Wed, Apr 6th, 2011

NE KOSOVE MUNGON DEMOKRACIA E VERTETË,TOLERANCES,TRANSPARENCES,MIRËQENIES SOCIALE

Nga;Lek Mrijaj
Një popull i lodhur për mbi 12 vjet pas lufte nga skamja dhe varfëria, mungesa e ujit dhe dritave, nga papunësia që mundohet të sigurojë bukën e gojës, nga korrupsioni i gjithanshëm padyshim do të nxjerrë një qeveri të lodhur.
Është kjo qeveri e lodhur …që paguhet shumë herë më shumë se një intelektual, akademik, doktor, punëtor miniere apo një polic që jep jetën në krye të detyrës për një ideal.
Konkretisht duke parë ngjarjet e fundit, mendoj se në teori apo në praktikë mungon demokracia e vërtetë, demokracia e tolerancës dhe e transparencës, demokracia e mirëqenies për familjet Kosovare . Mungon demokracia që duhet të ishte kthyer me urtësi e qetësi, me harmoni për të riparuar ato që duhej të kishim bërë më parë për të mirën e vendit.
Pushteti ne Kosovë duhet ta dijë se nuk mund të ketë shtet pa popull. Ashtu si nuk mund të ketë një shtet pa një qeveri, si dhe një qeveri pa një kryeministër. Askush nuk ka të drejtë të luajë me fatet dhe interesat e popullit dhe Shtetit Kosovar.
Kosova si gjithmonë e fundit mbetet në udhëkryq e pa asnjë shpresë për rrugën e demokracisë dhe integrimin në Bashkësinë Europiane, kjo jo për faj të popullit. Qeveria as që e përmend me këtë objektiv.
Drejtësia e pafuqishme po e çon vendin në buzë të humnerës, duke u lënë shteg pushtetarëve të sotëm të kalojnë nga një korrupsion në tjetrin.Pushtetaret vendit duket se jeton diku në një planet tjetër. Kosova e plagosur nuk mund të mbajë më gjera të tilla, as korrupsione dhe as vrasje, po edhe as urrejtje nderpartiake . Politika është dhe duhej te jetë e lirë dhe e barabartë para qenieve njerëzore. Po vallë a ndodh kjo, për një liri politike dhe autoritet të barabartë? A jemi të gjithë të barabartë para ligjit?

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close