Publikuar me datën: Tue, Jan 25th, 2011

Marty ia dorëzon provat EULEX-it

Beograd, 25 janar – Raportuesi i Këshillit të Evropës, Dick Marty ka marr autorizim në mbledhjen Komitetit për Drejtësi të Këshillit të Evropës që t’ia dorëzoj provat Prokurorisë së EULEX-it për tregtinë me organe njerëzore dhe përfshirjen e kryeministrit në largim Hashim Thaçi gjatë vitit 1999, si pretendon draft-raporti i tij.
Siç transmeton Telegrafi shkrimin e gazetës serbe “Blic”  nga Strasburgu, ku të martën filloi sesioni i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës, ku prezantohet raporti i Martyt, Komitetit të Drejtësisë të Këshillit të Evropës i janë dorëzuar 21 amendamente – katër i ka dorëzuar Dick Marty dhe që të gjithë janë miratuar, ndërsa 17 amendamentet tjera të dorëzuara nga delegacioni i Shqipërisë dhe Turqisë, është miratuar vetëm një, që ka të bëjë më ndryshimin e emërtimit të rezolutës. Nëse para Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës miratohen ky amendament, rezoluta do të quhet: “Hetimi në bazë të pohimeve rreth tregtisë me organe njerëzore”.

“Mbledhja e Komitetit të Drejtësisë të Këshillit të Evropës ka filluar me kërkesën e Dick Martyt që komiteti ta autorizojë me qëllim të mundësisë së ofrimit të provave për EULEX-in deri të cilat ka ardhur dhe që i ka publikuar në raportin e tij. Marty ka vënë kusht që dëshmitarët të mbrohet gjatë hetimeve. Pa autorizimin e këtij komiteti, Marty nuk ka pasur mandat për një gjë të tillë, duke pasur parasysh se është raportues pikërisht i këtij komiteti”, ka thënë një burim për gazetën beogradase “Blic”.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close