Publikuar me datën: Sun, Dec 19th, 2010

Kush mohon Marrëveshjen e Ohrit, mohon vetveten-Nga Shefik Duraku

Zëdhënësi i Qeverisë së Maqedonisë, Shefik Duraku në një intervistë për agjencinë e lajmeve INA thotë se Marrëveshja e Ohrit (MO), duhet të jetë pikë referuese për politikën e shqiptarëve në Maqedoni, pa marr parasysh kush është në pushtet.

“Marrëveshja e Ohrit është kapitali politik i shqiptarëve në Maqedoni e ngritur në saje të sakrificës shekullore të shqiptarëve për një barazi të plotë me të tjerët. Një marrëveshje siç është M.O me garanca ndërkombëtare është një marrëveshje e cila në vete përmbledh shumë aspekte dhe nënshkrimi i saj ka një mision të shenjtë me mbështetje të fortë ndërkombëtare për të stabilizuar dhe për të garantuar ardhmërinë e Maqedonisë si shtet multietnik”, deklaroi Duraku.

Duraku thotë se në periudha të caktuara ajo ka pasur ngecje dhe mungesë të vullnetit politik, por nëse ne themi se ajo është e vdekur, atëherë ne kemi bërë vetëvrasje politike, kemi shkelur sakrificën shekullore, kemi shkelur gjakun e dëshmorëve.

“Të kundërshtosh Marrëveshjen e Ohrit donë të thotë të mohosh vetveten, gjakun, djersën, punën dhe mundin e shumë gjeneratave”, thekson Duraku.

Ai thotë se përfaqësimi i shqiptarëve në institucionet e shtetit do të vijoj të rritet, ndërsa paralajmëron e zgjidhjen e shpejtë të statusit të ish- pjesëtarëve të UÇK-së.

“Një nga çështjet më të rëndësishme që ende nuk është mbyllur e që është pjesë e Marrëveshjes është edhe çështja e ish- pjesëtarëve të UÇK-së, më saktë e familjeve të dëshmorëve dhe invalidëve të luftës. BDI-ja për asnjë moment nuk është shmangur nga përgjegjësia ndaj kësaj çështje”, thekson Duraku.

Sipas në këtë drejtim po punohet, është bërë progres dhe në kohë të përshtatshme, në një periudhë të afërm do mbyllet dhe kjo çështje.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close