Publikuar me datën: Sat, Aug 28th, 2010

Kosova injoron “dokumentin” serb të pavarësisë së veriut

Prishtinë, 28 gusht – Institucionet e Kosovës vazhdojnë të injorojnë “dokumentin” pa autor, përmes të cilit pretendohet pavarësimi i pjesës veriore nga Kosova. Drejtues të Ministrisë së Punëve të Brendshme thonë se i ashtuquajturi dokument është i paligjshëm dhe si i tillë nuk përbën ndonjë shqetësim për të cilin do të duhej të inicioheshin hetime.
Kohë më parë, sipas raportimit të RTV21, në veri të Mitrovicës ka qarkulluar një “dokument” pa autor, me të cilin e ashtuquajtura Bashkësi e komunave të Kosovës dhe Metohisë shpall pavarësinë nga Kosova. Kjo letër, pjesë të së cilës janë publikuar në disa media serbe të Kosovës, mban titullin “Deklarata për pavarësinë e Lidhjes së Komunave të Krahinës Autonome të Kosovës e Metohisë (KAKM)” dhe ka gjithsej tetë pika.
Në të, gjithnjë sipas njoftimeve të botuara në mediat vendore serbe, thuhet se teksti i këtij dokumenti ka të bëjë ekskluzivisht me “pavarësinë e territorit dhe komunave që janë në përbërje të KAKM-së nga krijesa, të cilën krijuesit e saj e kanë quajtur Republikë të Kosovës”.
Kjo pat shtyrë drejtuesit e institucioneve të Kosovës që të takohen me përfaqësues të vendeve të Kuintit, por në fund nuk është dhënë ndonjë qëndrim zyrtar.
Por, gati edhe dy javë nga publikimi i “dokumentit”, autorët e tij nuk janë zbuluar, madje në Ministrinë e Punëve të Brendshme thonë se nuk janë duke u bërë hetime. Ministri Bajram Rexhepi ka thënë për Kosovapress se derisa deklaratat e tilla nuk përcillen me veprime konkrete nuk ka çfarë të hetohet.
“Nuk kam informata se janë duke u bërë hetime për arsye se pavarësisht se ne kemi të dhëna se atë dokument e kanë përgatitur disa përfaqësues të DSS. Unë kam përmendur edhe emra Milan Ivanoviq, Marko Jakshiq dhe Sllobodan Samarxhiq, megjithatë ata publikisht kanë thënë se nuk qëndrojnë prapa këtij teksti fantom dhe në momentin kur nuk është anëtarësia dhe në momentin kur vetëm ka qarkulluar si dokument, por nuk kanë marrë akte vepruese nuk ka arsye për hetime”, ka thënë Rexhepi.
Ndërkohë, Rexhepi nuk ka dashur të komentojë faktin që pikërisht në kohën kur qarkullonin zërat se veriu i Kosovës po pavarësohej, një pjesë e zyrtarëve të MPB-së, përfshirë edhe vetë ministrin, kishin shkuar në pushim vjetor.
“Pse a mos është dashur unë me qenë këtu dhe me përcjell se ka po qarkullon dokumenti apo çka? Unë edhe ashtu i kam pasur informatat, kam qenë në komunikim çdo herë me stafin tim dhe mendoj se ajo nuk ka qenë pengesë për pushimet e mia”, është shprehur Rexhepi.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close