Publikuar me datën: Thu, Jan 27th, 2011

Hani i Elezit padit Serbinë për krime të luftës

Han i Elezit, 27 janar – Legjislativi i Hanit të Elezit, të enjten, e ka mbështetur nismën e kreut të Komunës, Rufki Suma, për ushtrimin e padisë kundër Serbisë për krimet e kryera nga forcat e saj ushtarake dhe paraushtarake ndaj popullatës civile të kësaj komune gjatë luftës në Kosovë. Në këtë kontekst, njëzëri është votuar propozim-vendimi për themelimin e Komisionit komunal për grumbullimin e të dhënave për krimet e kryera. Po ashtu, pozita dhe opozita janë pajtuar që përzgjedhjen e anëtarëve të këtij komisioni ta bëjë kreu i Komunës.
“Pasi komisioni ta kryejë punën e vet, do të vendosim se në cilën gjykatë do ta ushtrojmë padinë”, ka thënë kryetari Suma. Ai ka deklaruar se padia do të hartohet në bashkëpunim me juristë dhe kryeprokurorin e shtetit. Nisma e sipërpërmendur është mbështetur fuqishëm nga Alajdin Daci (AAK), Zylbehar Hasallari (LDK), Shaban Çupi (PDK) dhe nga pjesëmarrësit e tjerë në mbledhje.
Ndonëse ka pasur mendime të ndryshme lidhur me periudhën kohore që do të përfshihet
në padi, ka mbizotëruar propozimi se ajo duhet të ushtrohet për periudhën 1989-12 qershor 1999. “Mendoj se padia duhet të bëhet për periudhën 1989-1999”, ka theksuar
këshilltari Çupi, pasi paraprakisht është dëgjuar edhe propozimi që Serbia të paditet për krimet e kryera ndaj civilëve që nga viti 1912. Propozimet e ndryshme lidhur me afatin kohor të padisë kanë bërë që vendimi për këtë të merret pas grumbullimit të të dhënave për krimet dhe konsultimit të ekspertëve.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close