Publikuar me datën: Fri, Jun 24th, 2011

Galucci: Pa njohjen e Kosovës nuk ka BE

Zveçan, 24 qershor – Kosova dhe Serbia nuk mund të hyjnë në Bashkimin Evropian përderisa nuk e njohin njëra-tjetrën sepse kjo nuk është çështje e politikës por e funksionimit të dy shteteve, ka deklaruar mbrëmë diplomati amerikan dhe ish-administratori rajonal i UNMIK -ut  në Mitrovicë Gerald Gallucci .

Galucci për Tv Most në Zveçan ka thënë se “BE nuk dëshiron të këtë edhe një vend të ndarë sikur Qiproja”, transmeton Blic. .

Sipas fjalëve tij dialogu i Serbisë dhe i Kosovës është shenjë pozitive sepse ai u mundëson njerëzve qarkullim të lirë.

Galucci konsideron se Kosova edhe në tej është një shoqëria e parregulluar nën administrim të bashkësisë ndërkombëtare .

Në veri të Kosovë gjendje është ajo e konfliktit të ngrirë, ka vlerësuar diplomati amerikan dhe ka tërhequr vërejtjen “se ende nuk është stabilizuar gjendja në veri të Ibrit ashtu që UNMIK dhe EULEX kanë të njëjtin rol e ai është ruajtja e paqes”.

I pyetur nëse mendon se Kosova do të jetë e ndarë, Galucci është përgjigjur se bisedimet për këtë “në këtë moment janë destruktive” dhe se nuk sheh arsye për to.

“Çështja e Veriut nuk do të trajtohet në mënyrë të veçantë dhe mendoj se plani i Ahtisaari është zgjidhja më e mirë”, ka thënë Galucci.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close