Publikuar me datën: Wed, May 4th, 2011

Frejzer: Serbisë t’i bëhet e qartë normalizimi i marrëdhënieve me Kosovën

Bruksel, 4 maj  – Për Bashkimin Evropian në Ballkanin Perëndimor ekzistojnë disa probleme kyç nga të cilat stabilizimi i rrethanave në BeH dhe përmirësimi i raporteve midis Serbisë dhe Kosovës janë ndër prioritetet, vlerësojnë në Grupin Ndërkombëtar të Krizave.
Drejtoresha e Programit për Evropën në GNK, Sabinë Frejzer thotë se BE duhet patjetër të zgjidhë edhe çështjen e pranisë së vet në Kosovë, por edhe më shumë të fokusohet në ndërtimin e marrëdhënieve më të mira të Serbisë dhe Kosovës.
Sa i përket zëvendësimit të Piter Feithit në detyrën e përfaqësuesit të posaçëm evropian, në GNK thonë se vendimi për përfaqësuesin e ri është “shumë delikat” dhe se do të ishte “shumë vështirë” që në këtë pozicion të vijë dikush që hapur promovon pavarësinë e Kosovës, duke kujtuar se pesë vende të BE-së nuk e kanë njohur pavarësinë e Kosovës. “Kushdo që të vijë në këtë pozicion duhet të jetë shumë delikat kur flet për Kosovën. Nga ana tjetër, Serbia duhet ta ketë të qartë se ky është përfaqësues i BE-së dhe nëse dëshiron të bëhet kandidat për anëtarësim duhet të bashkëpunojë më afër me ta”, citon QIK-u Frejzeren t’i ketë deklaruar “Deutsshe Welle” në gjuhën serbe. Njëkohësisht ajo thotë se BE duhet të vendosë se kur Serbisë do t’ia bëjë të qartë që patjetër të normalizojë marrëdhëniet me Kosovën.
“Nuk po flas për atë që Serbia duhet ta njohë Kosovën para fillimit të bisediemeve për hyrje në BE, por ekzistojnë një varg çështjesh teknike të cilat jetën e banorëve të Kosovës e bëjnë të komplikuar”, thotë Sabinë Frejzer, duke konkluduar se Serbia mund t’i kontribuojë më shumë stabilitetit të jetës së qytetarëve të Kosovës sesa që po bën tani.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close