Publikuar me datën: Fri, May 13th, 2011

Enver Hoxhaj: Kosova dëshiron ripajtimin me Serbinë

New York, 13 maj – Këshilli i Sigurimit të KB shqyrtoi mbrëmë raportin tremujor për Kosovën. Ministri i Jashtëm i Kosovës, Enver Hoxhaj  para anëtarëve të tij paraqiti vlerësimin zyrtar për zhvillimet në vend. Po e japim në tërësi.

I nderuari Z. President,
Të nderuar anëtarë të Këshillit të Sigurimit,

Fillimisht, më lejoni që në emër të popullit dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës të shpreh mirënjohje të thellë për vëmendjen tuaj ndaj zhvillimeve të fundit në Republikën e Kosovës, që nga periudha e fundit e raportimit.

I nderuari z. President,
Jemi mbledhur përsëri këtu për të diskutuar çështjet të ndërlidhura me situatën në Kosovë pas shpalljes së pavarësisë. Disa nga ju mbani në mend që shumë herë në të kaluarën, raportet nga Kosova kanë treguar më shumë probleme në vend, se sa për zgjedhjen e tyre apo zhvillimet pozitive.

Sot, unë jam këtu për të ju ofruar llogari të dorës së parë për zhvillimet pozitive të fundit në Kosovë, por gjithashtu, më lejoni të falënderoj anëtarët e Këshillit të Sigurimit, Sekretarin e Përgjithshëm të OKB-së, si dhe përfaqësuesin e tij të posaçëm, z. Lamberto Zannier, për rolin e tyre të fuqishëm në demokracinë tonë të re.

Prezenca e Kombeve të Bashkuara në Kosovë ka qenë ndër përpjekjet më të mëdha në historinë moderne të bashkësisë ndërkombëtare për shtet-ndërtim dhe këto përpjekje kanë sjellë rezultate. Në tre vjetët e fundit, pavarësia e Kosovës ka prodhuar paqe, stabilitet dhe siguri në rajon, dhe sot, Kosova po e zë vendin e saj të merituar në bashkësinë e shteteve të lira.

1. Zhvillimet politike

I nderuari z. President,
Gjatë tre muajve të fundit, Kosova sikurse dëgjuat edhe nga z. Zannier, ka kaluar nëpër një periudhë dinamike. Shteti ynë i ri ka konsoliduar institucionet e saj në përpjekje për qeverisje të mirë dhe stabilitet politik.

Kriza kushtetuese është paraqitur me dorëheqjen e ish Presidentit Fatmir Sejdiu, me ç’rast ne patëm zgjedhjet parlamentare, të cilat kaluan përmes një testi rigoroz dhe sfidues në gjykata dhe Komisionin Qendror Zgjedhor. Pas certifikimit të rezultateve, që nuk u kundërshtuan nga asnjë parti, ne krijuam Qeverinë e re nën udhëheqjen e liderit të mëhershëm dhe të tanishëm, kryeministrit Hashim Thaçi.

Partia Demokratike e Kosovës, e cila njëherësh ka fituar numrin më të madh të votave, ka hyrë në bisedime për koalicion me udhëheqësit e ndryshëm politikë. Në fund, u arrit një marrëveshje e përbashkët me Aleancën për Kosovën e Re, Partinë Liberale të Pavarur Serbe, si dhe partitë Turke, Boshnjake dhe disa parti tjera më të vogla. Ky koalicion krijoi një qeveri dinamike dhe multi-etnike, e cila është e përgatitur të udhëheq Kosovën drejt fuqizimit të mëtejshëm dhe integrimit në bashkësinë e demokracive të konsoliduar.

Pas certifikimit të rezultateve të zgjedhjeve, anëtarët e kuvendit zgjodhën President të vendit z. Behgjet Pacollin. Opozita parashtroi ankesë pranë Gjykatës Kushtetuese, duke kundërshtuar procedurën e zgjedhjes së z. Pacolli. Brenda më pak se një muaji, Gjykata vendosi që Presidenti i ri ishte zgjedhur në kundërshtim të kuorumit të duhur kushtetues dhe kushteve për kandidim.

Ky vendim i papritur krijoi një moment sfidues politik që testoi edhe njëherë dhe forcoi koalicionin qeverisës. Sidoqoftë, është me rëndësi të theksohet që në asnjë moment, asnjë nga partitë politike në Kosovë nuk ka kundërshtuar rolin e Gjykatës Kushtetuese, apo vendimet e saj. Qeveria dhe populli i Kosovës respekton institucionet e veta dhe njeh rolin e rëndësishëm të pavarësisë së Gjykatës si mbrojtës të Kushtetutës së Kosovës. Ky është një shembull i shkëlqyeshëm për përkushtimin e Kosovës ndaj sundimit të ligjit.

Kosova kaloi nëpër këto sfida kur koalicioni qeverisës dhe partia më e madhe opozitare treguan që janë të gatshëm të ngrenë interesin kombëtar për qeverisje të qëndrueshme përtej interesave të tyre politike. Qeveria dhe opozita arritën një kompromis që përkrahi zgjedhjen e Atifete Jahjaga për Presidente të Republikës së Kosovës.

Presidentja Jahjaga është gruaja e parë e zgjedhur si udhëheqëse e shtetit në gjithë Ballkanin. Në këtë post, ajo sjell përkushtimin e saj jetësor për shërbim të popullit, pasi me vite ka punuar në Policinë e Kosovës, i cili shërbim është trajnuar nga Kombet e Bashkuara. Ajo është udhëheqëse pa përkatësi politike që përfaqëson tërë Kosovën. Ky zhvillim është i mirë për Kosovën, për rajonin dhe për botën.

2. Integrimi i pakicave

Të nderuar anëtarë të Këshillit të Sigurimit,
Koalicioni qeverisës tani udhëheqë një ambient të qëndrueshëm politik dhe gëzon pjesëmarrjen e pakicave etnike të komunitetit serb, turk, boshnjak, rom dhe të tjerë që kanë 25 ulëse në Parlamentin me 120 deputetë.

Për herë të parë në historinë e Kosovës, Qeveria gjithashtu përfshin një zëvendëskryeministër dhe tre ministra nga komuniteti serb. Serbët e Kosovës janë të përfshirë në të gjitha nivelet e qeverisë dhe shërbimit civil. Ky zhvillim do të reflektojë statusin e Kosovës si një demokraci shumetnike funksionale që lartësohet dhe fuqizohet nga shumëllojshmëria saj.

Komunitetet pakicë të Kosovës kanë refuzuar politikën e ndarjes së Republikës së Serbisë. Pjesëmarrja e tyre në institucionet e Kosovës – në qeverinë qendrore dhe lokale, tregon se Kosova është bashkuar rreth premtimit të demokracisë si përfaqësuese që i jep zë të gjithë anëtarëve të saj.

Ne jemi të kënaqur të ju raportojmë, të nderuar anëtarë të Këshillit të Sigurimit, se më shumë serbë kanë marrë pjesë në zgjedhjet e Kosovës sesa në zgjedhjet ilegale të organizuara nga qeveria e Serbisë në të kaluarën në disa pjesë të Kosovës.

Është me rëndësi për të theksuar se institucionet paralele të Qeverisë së Serbisë që vazhdojnë aktivitetet e tyre të korruptuara në disa pjesë të Kosovës janë ilegale sipas vendimeve të vet Këshillit të Sigurimit.

3. Dialogu teknik me Serbinë

Presidentja Jahjaga nuk është e vetmja femër kosovare që merr vëmendjen ndërkombëtare këto ditë. Qeveria e Kosovës gjithashtu ka emëruar znj. Edita Tahiri si zëvendëskryeministre dhe si përfaqësuese speciale e vendit për të udhëhequr delegacionin e Kosovës në dialogun me Qeverinë e Serbisë. Kosova e njeh rëndësinë e këtij dialogu me Serbinë dhe po merr pjesë në diskutime në nivelet më të larta.

Ne menjëherë kemi pranuar ftesën e BE-së për t’u angazhuar në dialogun me Serbinë, që është mirëpritur nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara kur e pranoi mendimin këshillëdhënës të GJND-së. Nëse mund t’ua rikujtoj, GJND-ja konfirmoi ligjshmërinë e Deklaratës së Pavarësisë së Kosovës. Qeveria e Kosovës është angazhuar plotësisht në dialogun e lehtësuar nga BE-ja. Kjo është një mundësi e mirë për Kosovën dhe Serbinë për ta lënë prapa të kaluarën. Fokusi ynë është në një të ardhme që do t’i mundësonte Republikës së Kosovës dhe Republikës së Serbisë të hyjnë në Bashkimin Evropian, si shtete të barabarta dhe të pavarura.

Me lehtësimin e z. Robert Cooper si përfaqësues i BE-së, zëvendëskryeministrja Tahiri është takuar tre herë me përfaqësuesin e Serbisë në Dialog, z. Borislav Stefanoviq. Ne kemi hapur disa tema për diskutim në këtë Dialog, dhe në fakt ka shumë çështje të pazgjidhura ndërmjet dy palëve.

I nderuar z. president, të nderuar anëtar të Këshillit,
Ju siguroj se Kosova është gati dhe e përcaktuar për të gjetur mënyra të reja dhe kreative për të përmirësuar jetën e të gjithë qytetarëve dhe t’i ndihmojë Serbisë për t’u pajtuar me pavarësinë tonë. Kjo duhet të sjellë një paketë zgjidhjesh në fushat me rëndësi për jetën e përditshme të qytetarëve të të dyja vendeve. Duhet t’i tregohet botës se populli i Ballkanit dëshiron paqe dhe prosperitet. Ne nuk dëshirojmë të fuqizojmë ndarjet etnike apo të rihapim plagët e vjetra.

Qeveria e Kosovës pret dy gjëra nga dialogu:
Së pari, ne dëshirojmë zgjidhje kreative që respektojnë rendin tonë kushtetues vendosur sipas Përfaqësuesit Special të Sekretarit të Përgjithshëm, Presidentit Ahtisaari. Ne dëshirojmë të zgjidhim çështjet praktike: njohjen reciproke të dokumenteve, tabelave të automjeteve, hapësirës ajrore, diplomave të shkollave dhe universiteteve, komunikimit me telefon etj.

Ne dëshirojmë të zgjerojmë përtej Ballkanit lirinë e lëvizjes për popullin e Kosovës. Sot populli i Kosovës mund të udhëtojë në shumicën e vendeve të rajonit dhe botës me pasaportat e tyre të Kosovës, përfshirë shumë vende që ende duhet të na njohin si shtet i pavarur.

Serbia, në anën tjetër, ende refuzon të njohë dokumentet e lëshuara në Kosovë, ashtu siç refuzoi për të pranuar dokumentet e lëshuara nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë. Ky kufizim artificial dhe plotësisht politik në lirinë e lëvizjes në rajon nuk ka ndihmuar dialogun apo ripajtimin ndërmjet dy popujve dhe shteteve të tyre.

Përderisa Serbia mund të vë në dyshim të drejtën e Kosovës për të ekzistuar si shtet, nuk ka asnjë dyshim sidoqoftë se vetë Serbia nuk ka asnjë të drejtë për të ushtruar çfarëdo lloj autoriteti përbrenda kufijve të Kosovës.

Qëllimi ynë i dytë për dialogun lidhet me të parën: Qeveria dhe Populli i Kosovës janë të lodhur nga konflikti dhe propaganda. Ne dëshirojmë të shikojmë përpara dhe të angazhohemi në procesin e ripajtimit me Serbinë.

Ka pasur shumë raste në historinë tonë të përbashkët në Ballkan kur popujt e rajonit kanë bashkëpunuar me njëri tjetrin. Tani është koha, kur të dy vendet po lëvizin drejt anëtarësimit në BE, të shtrëngojnë duart edhe njëherë dhe të shikojnë njëri tjetrin si partnerë të barabartë. Ne jemi të gatshëm të flasim për zgjidhjet që përmirësojnë sundimin e ligjit dhe mbrojnë Kosovën si një hapësirë të unifikuar ligjore sipas kushtetutës së Kosovës.

Qeveria e Kosovës dëshiron të vërtetojë përtej dyshimit vullnetin për t’u takuar, diskutuar dhe pajtuar me fqinjët e saj, si një kusht thelbësor për integrim evropian. Është në interesin strategjik të Kosovës dhe Evropës për të mundësuar lëvizjen e lirë të popujve dhe të mallrave përbrenda kornizës së integrimeve evropiane. Për këtë qëllim qeveria ka themeluar një ministri të veçantë për Integrim në BE për të siguruar që ne i arrijmë standardet e BE-së. Kjo do të vendosë kushtet për kosovarët që t’i bashkohen shteteve tjera të Ballkanit në zonën pa viza në Evropë.

Sytë e botës janë të fokusuar në Kosovën dhe Serbinë gjatë këtij dialogu. I siguroj anëtarët e këshillit sot se Kosova dëshiron marrëdhënie miqësore me të gjithë fqinjët, dhe këtë e njohim si parakusht për stabilitet dhe paqe në Ballkan.

4. Gjendja në Kosovën Veriore dhe zbatimi i Marrëveshjes Ahtisaari

Të Nderuar Anëtarë të Këshillit,
Iu premtoj se nuk do të lejojmë elementet ekstremiste të na pengojnë në arritjen e objektivave tonë. Ftojmë Qeverinë e Serbisë të na bashkohet në kundërshtimin e atyre organizatave radikale, të cilat kanë përdorur gjuhë nacionaliste dhe dhunë kundër atyre anëtarëve të komunitetit serb, të cilët kanë pranuar të bashkëpunojnë me institucionet e Kosovës.

Serbët në gjithë Kosovën marrin pjesë në institucionet demokratike të vendit. Përfshirja e tyre në jetën politike, ka siguruar udhëheqje të përgjegjshme lokale, e cila përfaqëson prioritetet e tyre.

Në Kosovën Veriore gjendja është më pak pozitive dhe vazhdon të jetë prezent atmosfera e frikës. Qeveria e Kosovës ka zbatuar propozimin e Ahtisaarit dhe është në kontakt të përhershëm me komunitetin ndërkombëtar, me synim që përmes partneritetit me ta, ta zbatojë sundimin e ligjit dhe sistemin unik ligjor të vendit.

Megjithatë, organizimi i zgjedhjeve nacionale është penguar nga radikalët të cilët refuzojnë demokracinë dhe theksojnë se përfaqësojnë Qeverinë e Serbisë. Ata kanë përdorur frikësimin dhe dhunën për të penguar komunitetet lokale dhe qytetarët t’iu bashkohen institucioneve të Kosovës.

Radikalët e tillë i kanë kundërshtuar përpjekjet e EULEX-it dhe KFOR-it për vendosjen e sundimit të ligjit në Kosovën Veriore; ata e kanë penguar rihapjen e Gjykatës së Qarkut të Mitrovicës; si dhe kanë penguar përpjekjet e liderëve politik të Kosovës për t’u takuar me qytetarët përmes vizitave personale komuniteteve.

Pengesat e vazhdueshme të cilat e kanë zvarritur arritjen e objektivit kyç të EULEX-it, vendosjen e sundimit të ligjit në mënyrë të barabartë dhe unike në tërë Kosovën, ka rezultuar në shprehjen e disa pakënaqësive nga ana e shoqërisë civile, mediet dhe disa liderë politikë.

Kosova është përkrahëse e madhe e EULEX-it dhe Qeveria e Kosovës e konsideron këtë mision të sundimit të ligjit si partner të saj.

Ne presim nga EULEX-i përkrahje që radikalëve të cilët nuk e pranojnë paqen dhe përparimin në Kosovë, t’ua dëshmojmë se ata nuk mund ta kthejnë prapa valën e demokracisë dhe sundimit të ligjit. EULEX-i ka kapacitetet e nevojshme për të bërë ndryshime në Kosovë. Ai ka mundësi ta lartësojë sundimin e ligjit, forcojë luftën kundër korrupsionit, si dhe të hetojë akuzat e ish senatorit zviceran, Dick Marty për krimet e luftës gjatë konfliktit.

Qeveria e Kosovës e pranon EULEX-in si një arbitër të pavarur të së drejtës i cili është në gjendje ta përcaktojë legjitimitetin e akuzave të z. Marty. Ne apelojmë tek të gjitha palët të dorëzojnë tek prokurorët e EULEX-it informatat dhe provat të cilat mund t’i kenë.

5. Ekonomia

I nderuari President,
mbeten edhe disa çështje të cilat duhet të raportohen nga Kosova.
Kosova e ka miratuar buxhetin e saj i cili përfshin ngritjen e pagave për të gjitha kategoritë e të punësuarve publikë, duke filluar nga mësimdhënësit e deri tek policët, mjekët dhe shërbyesit civilë.

FMN-ja ka shprehur brengosje lidhur me këtë ngritje. Qeveria është në kontakt të ngushtë me partnerët tanë me qëllim të dëshmimit të domosdoshmërisë dhe urtësisë së kësaj ngritjeje. Kosova ka arritur ta mbyllë hendekun në mbledhjen e tatimeve, duke e përmirësuar mbledhjen e të hyrave në mbi 30% krahasuar me vitin e kaluar. Bazuar në parashikimet e FMN-së për vitin 2011, Kosova del të ketë ekonominë me rritjen më të shpejtë në kontinentin evropian. Ne kemi filluar nga një nivel i ultë, por jemi duke u ngritur në mënyrë rapide.

Kosova është e treta në Evropë në aspekt të lidhjeve të internetit-ëireless. Qeveria e Kosovës veç sa ka filluar me realizimin e planit të ri i cili do ta përkrahë edhe më shumë ngritjen ekonomike. Derisa pjesa tjetër e vendeve ballkanike veç e kanë përfunduar privatizimin e resurseve publike, ne presim të fillojmë me një proces të tillë gjatë këtij viti. Vlera e përgjithshme e investimeve në telekom, energji, bujqësi, turizëm, ski dhe në infrastrukturë gjatë 3 vjetëve të ardhme, pritet ta ngritë edhe më tej rritjen e BPSH-së.

Kjo do të sigurojë një shtytje të madhe për ekonominë dhe do t’i mundësojë qeverisë që t’ia bartë stafetën e zhvillimit aktorëve privatë që janë të orientuar kah tregu i lirë. Të gjitha bankat e mëdha evropiane, si dhe kompanitë e sigurimit dhe kompanitë e transportit ajror, i kanë hapur zyrat e tyre në Prishtinë. Kryeqyteti ka njërën nga shkallët më të ulëta të krimit nga të gjitha kryeqytetet evropiane.

Ne jemi të vetëdijshëm se disa ende e lidhin Kosovën me luftën, refugjatët dhe krizat, mirëpo sikurse secili vizitor i Kosovës së pavarur do t’iu thoshte: shteti i ri është dinamik, i ri, duke u rritur dhe i hapur për biznes.

Që Kosova t’i gëzojë të njëjtat përfitime si shtetet e tjera të Ballkanit, ne duhet që Serbia t’i ndërpresë pengesat ndaj pjesëmarrjes sonë në marrëveshjet e CEFTA-s. Si BE-ja, ashtu edhe Kosova, kanë propozuar kompromise të ndryshme lidhur me çështjen e vulave kufitare që vihen nga ana e Kosovës në pikat kufitare. Na vjen keq që Serbia vazhdon t’i bllokojë prodhuesit tanë në transportimin e mallrave të tyre nëpër Serbi. Veprimet e Serbisë paraqesin mungesë të reciprocitetit kur dihet se Qeveria e Kosovës ua ka hapur dyert të gjitha shteteve të BE-së si dhe kandidatëve potencialë.

Në fakt, Kosova është partner i rëndësishëm tregtar për Serbinë. Ne shpresojmë se fqinjët tanë së shpejti do të heqin dorë nga bllokimi dhe sanksionimi i prodhuesve tanë.

6. Regjistrimi i popullsisë

Të nderuar anëtarë të Këshillit,
Me lejoni t’ua paraqes edhe një zhvillim pozitiv. Kam kënaqësinë të ju njoftoj se kemi arritur ta përmbyllim me sukses regjistrimin e popullsisë në pothuajse gjithë Kosovën.

Regjistrimi i popullsisë i vitit 2011 u organizua me ndihmën e Agjencisë Evropiane EUROSTAT dhe të agjencive donatore të cilat e monitoruan procesin kompleks. Në qershor të këtij viti, për herë të parë në tri dekada, ndër informata të tjera, qeveria qendrore do të ketë të dhëna të sakta mbi popullsinë, papunësinë, arsimin, moshën dhe gjininë.

I kemi bërë lutje Serbisë që t’i ftojë serbët në Komunat e Veriut të Kosovës të marrin pjesë në regjistrimin e popullsisë në përputhshmëri me zbatimin e marrëveshjes se UNOPS-it. Jemi jashtëzakonisht të dëshpëruar që përfaqësuesit e Qeverisë së Serbisë kanë bërë ftesë për bojkotim të këtij regjistrimi të popullsisë të njohur ndërkombëtarisht.

Regjistrimi i popullsisë tashmë e ka konfirmuar atë që kemi dyshuar tash shumë kohë se mbi një e treta e të gjithë kosovarëve tash jetojnë jashtë vendit, gjë që e bën Kosovën një nga popullatat më të llojllojshme në kontinentin evropian.

Kosovarët jetojnë dhe punojnë nga Zelanda e Re gjer në Gjermani dhe nga Norvegjia gjer në Afrikë të Jugut. Jemi krenarë që shtetasit tanë që jetojnë jashtë vendit tashmë po kontribuojnë në vendin e tyre përmes transferimit të të hollave dhe investimeve të huaja të drejtpërdrejta.

7. Vëzhgime personale

I nderuar z. President,
Më lejoni që fare në fund t’i shtoj ca vëzhgime personale mbi rrugëtimin që shtrihet para nesh. Që kur jam zgjedhur në ketë post, kam udhëtuar shumë që ta vlerësoj pozitën ndërkombëtare të Kosovës.

Është e qartë se Kosova më nuk është përqendrimi kryesor i diplomacisë ndërkombëtare. Ky është lajm i mirë dhe do të thotë se ka më pak arsye që Kombet e Bashkuara, Bashkimi Evropian, NATO dhe qarqe të tjera t’i dedikojnë po aq burime Ballkanit sa dikur. NATO e ka zvogëluar numrin e forcave të veta në më pak se 5,000 ushtarë. Është e qartë se Kosova do të ketë gjithnjë e më pak nevojë për mbështetje ushtarake dhe më shumë për investime, shkëmbime kulturore dhe akademike dhe reforma politike e ekonomike.

Kur dëgjoj se si z. Jeremiq e përshkruan Kosovën, më duhet patjetër ta pyes veten se cilat janë arsyet për versionin e tij të shtrembëruar të Kosovës sot. Ai nuk i njeh faktet në terren. Ne kemi punuar që t’i përmbushim nevojat e komuniteteve minoritare dhe në vitet e fundit kemi investuar mbi 200 milionë euro në zbatimin e Planit te Ahtisaarit. Kosova sot është shtet i ri, i qëndrueshëm, dinamik, i cili ofron mundësi për të gjithë shtetasit e vet.

I falënderoj Kombet e Bashkuara dhe bashkësinë ndërkombëtare që e kanë ndihmuar këtë transformim të Kosovës.

Këtu dhe në këtë moment, ne e ripërsërisim premtimin se Kosova i përkushtohet paqes dhe stabilitetit në Ballkan, dhe ne e mirëpresim partneritetin e KB-së në përmbushjen e këtij synimi të përbashkët.

Z. President dhe të nderuar anëtarë të këshillit, ju faleminderit edhe njëherë për vëmendjen.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close