Publikuar me datën: Mon, Dec 13th, 2010

Drashkoviq: Problemi i Kosovës nuk zgjidhet pa ndryshime kushtetuese

Beograd, 12 dhjetor – Kryetari i Lëvizjes së Përtëritjes serbe (SPO), Vuk Drashkoviq, ka deklaruar sot, siç raportojnë mediet serbe, se zgjidhje të përhershme të pranueshme për të dy palët për problemin e Kosovës nuk mund të ketë derisa të fuqizohet preambula e Kushtetutës së Serbisë, me të cilën, sipas fjalëve të tij, mohohet realiteti dhe krijohet përshtypja e rremë se Serbia ka njëfarë sovraniteti mbi Kosovën.

“Çka na duhet kjo preambulë? A na nevojitet preambula që serbët ta kuptojnë ku është Kosova dhe çka është për ta Kosova? Kosova për popullin serb ka qenë Jerusalem i tij, edhe atëherë kur ka qenë shkurt në përbërje të shtetit të Serbisë, edhe gjatë gjithë atyre shekujve kurrë nuk ka qenë në përbërje të Serbisë. Madje edhe atëherë kur nuk ka pasur shtet të Serbisë”, ka thënë Drashkoviq në një intervistë.

Drashkoviqi ka theksuar se qytetarët e Serbisë më në fund duhet t’ju shpjegohet e vërteta se Serbia e ka humbur sovranitetin mbi Kosovën, dhe se në decenien e fundit për shkak të problemeve ekonomike, të cilat në masë të madhe kanë kontribuar në zgjidhjen e çështjes së Kosovës, në jug të Beogradit me depopullim janë zhdukur 1 200 katunde.

Ai ka vlerësuar se Serbia në biseda me shqiptarët e Kosovës duhet të ketë qasje të sinqertë dhe të insistojë në dialog të shpejtë. Ndërsa pikënisje duhet të jetë pjesa jostatusore e planit të Ahtisarit, e cila duhet të fuqizohet me disa zgjidhje nga plani Z4 për ish Republikën Serbe të Krahinës.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close