Publikuar me datën: Sat, May 21st, 2011

Don Lush Sopi shpallet “Qytetar nderi” i Mitrovicës ai theksoi se ata që dinë të respektojnë të kaluarën e kanë të ardhmen e sigurt.

Nga;Lek Mrijaj

Don Lush Sopi shpallet “Qytetar nderi” i Mitrovicës ai  theksoi se ata që dinë të respektojnë të kaluarën e kanë të ardhmen e sigurt.
“Qytetar nderi” për Don Lush Sopin, për ndihmën që iu kishte dhënë ai si ish-famullitar i kishës në Zllakuqan, të përndjekurve mitrovicas nga regjimi serb në vitin 1999 gjate kohes se luftes ne Kosovë.
”Mirënjohje e veçantë për Don Lushin është falënderimi i popullatës Mitrovicase dhe i viseve të tjera për ndihmën që iu kanë dhënë atyre gjatë luftës”.Ndërsa ish-Kryeministri tash minister  Bajram Rexhepi, i cili kishte ndarë titullin “Qytetar nderi” dhe mirënjohjet për ata që kanë ndihmuar qytetarët e dëbuar të Mitrovicës, gjatë luftës së vitit 1999, vlerësoi si heroike ndihmën që kishin ofruar popullata dhe klerikët fetarë katolikë Shqiptar gjatë viteve të luftës për të dëbuarit.
Në këtë ceremoni  te shpallje qytetar nderi per Don.Lush Sopin ne atë kohë te shpalles qytetar nderi kishin qenë të pranishëm edhe kryetari i Kukësit, Hasan Halilaj, i cili tha se ka qenë një kohë e trishtueshme, por që u përballua me krenari. “Ne jemi krenarë që kemi mundur të ndihmojmë”. Ndërsa Qytetari i nderit i Mitrovicës, Don Lush Sopi, theksoi se ata që dinë të respektojnë të kaluarën e kanë të ardhmen e sigurt.
“Regjimi serb kishte urdhëruar popullatën që të mos pranonte dhe ndihmonte refugjatët, ndërsa ne i këshilluam që t’u ndihmojmë dhe u thamë që nëse pjesëtarët e regjimit policor dhe ushtarak u thonë se pse u keni ndihmuar, t’iu tregojnë se ju ka sugjeruar kisha katolike shqiptare”, tha Don Lush Sopi.
Kjo mirenjohje eshte nje deshmi e vlerave humane te klerikeve katolike shqiptare dhe sigurisht se me kete gjest, komuna dhe popullata e Mitrovices e shpreh falenderimin e saj per vepren e jashtezakonshme te shpetimit te jeteve ne kohen kur askush nuk ishte i sigurte. Une i uroj don Lush Sopit qe te vazhdoje qe edhe me tutje ta deshmoje -perdikoje vepren e vet, ne predikimin e besimit  sikurse edhe te humanizmit atdhetarizmit patriotizmit dhe civilizimit europian  qe shfaqe thelbin e Krishterimit tek shqiptaret.

 

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close