Publikuar me datën: Sun, Sep 4th, 2011

ÇESHTJA SHQIPETARE NE TROJET TONA NE GREQI…!

ÇESHTJA SHQIPETARE NE TROJET TONA NE GREQI…!

F.Ashiku Shqiperia etnike Kruj 20011.

Tenderuamiq,bashkombas , anetare te beselidhjes grup i hapur! Ajo çfare na
ben te mendojme ne kete udhe te bashkimit persa jemi ne hapa konkrete, eshte mangesija qe shihet qarte. Ne duhet qe ne bashkepunimin tone te mbame parasyesh , se Shqiperi etnike jane edhe pjesa e Cameve qe jetojne ne tokat e tyre ne shtetin Grek. Me ta duhen mbajtur lidhje te vijueshme, Ata duhet ta ndjejne nga afer punen dhe interesimin tone, Ne duhet ta prekim dhe ndjejme ate qe Ata e bejne si pjese e atdhedashurise se munguar , qe po perpiqen te mbane gjalle frymen e memedheut dhe Shqipetarizmes.
Kemi atje nje rezerve te madhe qe duhet ta shfrytezojme, jane vete Ata qe te interesuar per gjuhen , flamurin dhe gjendjen e te ndjerit Shqipeatre qe duhen konsideruar nje faktor i rendesishem.
Koha na ka sjelle ne vemendje ate qe: zhvillimet e brendeshme jane vendimtare.Cfaredo te behet sido te kendeveshtroihet faktori i brendeshem eshte vendimatar.Miq dhe bashkeatdhetare Arvanitas : ka ardhur momenti historik te kuptojme se, Ne Shqipetarert duhet te shpallim qarte atje identitetin tone.
Kurresesi feja nuk ja ka dale dhe nuk do ja dale, te beje ate konvertim te atdhememesise e cila ka ne thelbin e vete ate qe e ben krijesen njerezore nje kreature morale e cila mbart tere peshen emocionale qe ndjesite permbushin kenaqesine e te qenit krijes njerezore.
‘ZOTI’ E KRIJOI NJERINE PER TE QENE I RELAKSUAR NE GJENDJEN E TIJ E JO NJE KRIJESE AMORFE DHE UNIFORME NE LLOJE.PREJ KETU BURON, PARIMI I UNIVERSIALITETIT I CILI PERBEN THELBIN E LIGJESIVE TE ZHVILLIMIT.
Pra ajo qe ka ndodhur duhet te zhbehet .Ne Shqipetaret si tere rraca njerezore plus gjendjes se mbrendeshme dhe perqasjes se moralit ndaj nje misioni jetesore, kemi edhe te drejten te bejme njerine ne dimensionet e veta humane dhe shpirterore.
GJaku, lloji, fisi, kurresesi nuk munden te shperfytyrohen, ne permasat e nje bashkesije ku njerez te nje rrace performojne kultura , zakone dhe tradita. Europa e bashkuar kurresesi ne parimin e sat te globalizmit, as e ka shpallur dhe as e perjashton ate: qe çdo rrace, kombesi dhe popull te ruaje dhe mbarte kulturen dhe dallimet e tij.
Pare ne kete konteks te analizes, Ne, kurresesi nuk mund te rreshtim perpjekjet tona qe vellezerit motrat e nje gjaku Shqipetare te treten e asimilohen , nen petkun se jemi krijesa te nje ‘ZOTI’.
As pretendimi absurd se ne udhen e integrimeve ceshtja e kombesise behet pengese. Ne nuk mundemi te pajtohemi!
Ne kete kuader na lind e drejta te shperfillim ate qe sherbeu si pretendim duke e cilesuar absurd dhe jo njerezore.
Pra duke gjykuar keshtu, Ne kemi nje pune mjaft te madhe per te bere per çeshtjen Shqipeatre ne Cameri. Ne duhet te ndryshojme strategji dhe te hedhim hapa konkrete, per ta bere ate ceshtje mbare kombetare, por duke punuar nga brenda.
Atje gjinden fryma e lirise , atje gjindet fryma e bashkerendimit , atje jane resurset natyrore dhe morale te cilat e bejne nje çeshtje zgjidhje.
Ceshtja Shqipetare ne Cameri kurresesi nuk mundet te konsiderohet e zgjidhur edhe nese te ardhurit ketej te marrin te drejten e kthimit.
Pse ajo eshte ende me emadhe sa e mbart teresia e shpirtit qe endet mbi nje shekull kohe kur Perandoria osmane e veçoi krahinen e Artes. Shpirt i skllaveruar qe gjithnji e me tej kelthet se brendeshmi duke kujtuar: se, sa me shume ta detyrosh nje popull ne asimilim aq me thelle e ruan nder xeherore shkelqimin e tij.
Nese Ne vete e reduktojme dhe e fragmentarizojme ceshtjen Shqipetare ne trojet tona, atehere vete kemi hapur nje hendek ku njerez te nje gjaku kane njemije aresye te gjinden bashke, te marrin e japin , te ndihen bashke.
E prek kete, se jemi thuajse ende larg atje ku duhet ne ate qe ne ideologjine kombetare quhet etnija e nje kombi.
Eshte kollaj te besh bashke ate qe e ke bashke ,por ne duhet te mendojme: se kemi nje pjese te madhe te shpirtit qe na lengon . Qe per te thene se eshte Shqipetare duhet te sigurohet qe se degjon kush.Se brenda ,afendikojit dhe ‘zoterise’ atje endet nje Shqipetare me takemin kombetare dhe flamurin e kuq qe e mbajne ne gji.
E pra qe ta bejme kete Ne duhet te shperfillim alibine Greke te megalidhese shoviniste.E cila endet ne kufije periferike por qe per shkak te ndertimit te shtetit ata kane dore te lire deri edhe ne qeverisje.
Nese Ata ngriten nje ‘Kosine’ apo gjetke ku e kane bere ate: qe , atje ku ka rene nje grek quhet toke e tij. Ne duhet tu kerkojme: se Shqipetaret nuk identifikohen me kishen as me xhamine e sinagogen e tj. Por! nese e ndjen veten Shqipeatre , flet gjuhen atememedhetare dhe mbart dashurine per njerez te nje gjaku. NE KEMI TE DREJTE TE SHKOJME LEGALISHT ATJE, TE ULEMI KEMBEKRYQ SE ATJE KEMI JO VETEM TROJET TONA POR EDHE NJEREZIT TANE , ME TE CILET DUAM TE TAKOJME TE NDIHEN DHE TE NDIHEMI PJESE E NJE KOMBI …!Enese Ne do e bejme kete , e kemi spostuar çeshtjen e shqipetareve Cam ne truallin ku ata kane lindur ku kane kujtimet varret e te pareve pronat dhe ndjesine e natyres qe i terheq si dheu dhe qielli qe i ben te ndihen ‘ZOT’ ne truallin e tyre.
Ja kete mbase ne BESELIDHJEN E RE e gjeme te artikuluar ne formen me shprehese kur , parashihet : qe ceshtjen Shqipeatre duhet tja heqm nga dora politikes se koruptuar apo te gjindur ne daren e nje strategjije te vjeteruar , ku ideologjite kishin memedheun e tyre te gjallimit , duke shkelur me apo pa dashje ne ate te drejte natyrore te nje popullit.

Publikoi;Kordinatori për media ne Beslidhjen Shqiptare Lek Mrijaj


Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close