Publikuar me datën: Wed, Aug 17th, 2011

BESËLIDHJA SHQIPTARE ; NJE MILIJON ANETARE PER BESLIDHJEN E RE SHQIPTARE…!

Fatos Ashiku

Sot te nderuar miq anetare te grupit dhe ju te tjere qe jeni te interesuar per nje bashkim te mundeshem dhe te shpejte kombetare ne kufijt etnike te Shqiperise shpallim: nismen nje milijon antare per  ”Beselidhjen e re Shqipetare”..Qe kur te shkojm ne ate kuvend te saj ta firmosim ate akt final te percillet jehohe qe te ndihet ane kend dheut te shqipetareve jehone e saj te ndihet ne Uashington dhe ne Bruksel ne tere kancelarite e botes…mirepresim ne faqet e ketij grupi anataresime dite e nate pa pushuar…per grupin organizatore Fatos Ashiku.

 

 • LISTA E TE’ PASTERVE’Kush njihet me titullin e kesaj faqeje qe ne hyrje natyreshem do nise te mendoje…pse kush po i cakton, se kush eshte i paster apo i pa paster.cili na qenka ky mekanizem dhe kush e si mundesohet e merret nje pergjigje?

  Bazuar ne programin e beslidhjes se re Shqiptare  per funksionet e saj dhe kuvendit kombetare si dhe qellimi final i vendimarrjes marrim te drejten te themi se pikerisht funksionet e saj e bejne kete kerkese nje domozdoshmeri historike.

  Pra Beslidhjes ne kohen emomentin e duhur do ti duhen njerezit e saje me te cilet do te ushtoje  pushtetin qe do te marre nga populli i cili e mbart verdiktin e vetdeklarimit per formen e bashkjeteses dhe menyren qeverisese.Pra ne fazen e pare te riformatimit te shtetit dhe institucioneve te tij Beslidhja do kryje funksione qeverisese, deri ne aktin e perfundimit te procesit zgjedhore i cile sjelle ne platene qeverisese parlamentin dhe qeverine ! Keshtu eshte e parapare ,qe gjate ushtimit te funksioneve Beslidhja te mos kete ne gjirin e vet ne nivele te tilla individe te cilet e kompromentojne nje proçes  normal e te sukseseshem per te cilen beslidhja e ka ne funksion te saj ,,te ngreje shtetin e drejte dhe per shqipetaret dhe ta mbroje ate nga korupsioni dhe klanet qe enden ne fragmente te shoqerise ne kushtet aktuale .

   

  Pra: cilat do te jene kerkesat  per individet  ne Listen e ‘paster’?

   

  Kerkesa paresore ‘morale’!

   

  -…Personi i cill gjithçka ka dhe vjen nga puna e tij dhe pjestareve te familjes eshte produkt i nje veprimtarije te ndereshme.

  Qe e ndjen veten te paperlyer: ne skandale ,korupsion dhe akte shantazhi politik e pasojat.

  Qenuk  ka qene dhe nuk eshte pjese e informimit dhe pjesmarrjes ne sherbimete e sigurimit te shtetit  udb e çdo agjensije tjeter …

  Qe nuk ben pjese ne asnje parti dhe asnje klan politik me qellim pushtetin ekzekutiv apo derivate te tij..

  Qe nuk eshte anetare i asnje organzate : mafjoze, terroriste,apo lloj sektesh qe praktikojne dhe nxisin dhune , rracizem,apo diferencim klasor.

  Qe nuk eshte anetare dhe simpatizant i asnje organzate te fshehte e cila e ka sekret  programin e saj.

  Qe ka nje sjellje dhe karakter te paster etik ,moral e qytetare dhe qe eshte model e shembell ne shoqeri.

   

   

   

  Kerkesa shpirterore!

   

  -Te ndihet i afte dhe i gateshem per çeshtjen kombetare.

  Te pranoje me vullnet te lire dhe te jete i vetedijeshem mbi programin e Beslidhjes se re Shqiptare.

  Te punoje me vullnet e perkushtim atdhetare per realizimin e atij programi dhe obligimeve qe burojne ne realizimine funksioneve qe i ngarkohen.

  Te propogandoje idete e saj dhe te jete shembell devoteshmerije ne permmbushjen e kerkesave te saj.

   

   

  Kerkesa te arsimimit!

   

  Detyrimisht:te kete kryer arsimin e mesem dhe nje kurs  para  universitare qe e mbart  nje program shteterore apo privat i miratuar nga org perkatese.

   

   

  I kandiduari per permbushjen e ketyre kerkesave dhe qe e gjen veten ne plotesim te kushteve te lartepermendura te afishoje kerkesat e meposhteve:

   

  – Emer mbiemer si dhe adresen e plote,nga vjen dhe ku banon,

  Statusin e tij shoqerore te dhenat mbi familjen pra i martuarapo jo.

  LLojine aresimimit ,titujt , gradat shkencore dhe akademike si dhe prioritetet ne letersi, art, kulture etj.

   

   

  Fatos Ashiku

   

   

   

  THIRRJE!

  nga Fatos Ashiku më 2011-06-16 në orën 5:31.MD

   

  Drejtuar opinionit publik brenda e jashte shqiperise ku gjinden shqipetare…Ju miq e shoke kolege, te njohur !Per informim :institucionit te presidentit te republikes, trupit dipllomatik te akredituar, institucioneve te keshillit te Europes , Depertamentit te shteteve te bashkuara te Amerikes…!

   

   

  Te nderuar ! Tashme pak kush mbetet skeptik dhe ne dileme per te marre nje pergjigje qe ka dekada qe e presim! Ajo çfare rezultoje nga shperberja e shtetit socialist nder dekada, mbetet nje perqasje sa e hereshme dhe e re e menyres se sjelljes me pushtetin. Kjo perqasje perçudnuese nuk ka lidhje: me teorine shoviniste qe Shqipetaret nder popujt me te vjeter dhe me nje kulture te pasur dhe me nje sjellja paqesore, sikur u mungon sensi i vetqeverisjes dhe vetkontrollit !Porme nje rrjedhoje llogjike qe e sjelle ne vemendje kujtesa historike, mbi menyren e sjelljes ndaj vendit te shqiptareve qysh kur u ndermorr akti i copetimit te trojeve !

   

  Kjo jo vetem qe prodhoi pa ndare trauma dhe tragjedi ne permasat e nje kombi, por, duke u permbajtur rrjedhave bashkohore rezultoi nje hap i gabuar qe solli kete performim dhe sjellje me shtetin!Shqipetaret ne vetedijen e tille qe mbartin dimensionet e mobilizimit te qenjes ne thelbin e saj, mbeten skeptike dhe dyzues per ardhemerine e kesaj krijese qe i ngjan nje trupi te sakatuar! Nese perçfardo aresye, do konsiderohej e perjashtuar ideja e nje bashkimi te shqipetareve ne permaqsat e nje kombi ne troje te veta, fakti qe ne kete gjendje nuk mund te behet shtet shqiperia meriton vemendje, per te pare realisht çfar ndodh ne koshienca e shqiptareve tej formulave dhe sjelljes diplomatike qe e mbart nje komunikim ne linja teresore ku gjerat shihen ne nje unison!

   

  Shqipetaret nder me indiferente ashtu edhe te koruptuar ne ide pacifiste po tu masesh ndjesine e brendeshme te tyre ,do mesohej, se pa e kryer ate akt ne teresine e se lejueshmes dhe te mundeshmes, nuk u shon mendja per shtet , pasi shejkujt e beinden: se keshtu te perçare mbeten te zvetenuar, sa ne perqasje me fqinjet qe i mbarten kufijte por edhe ne mevetesine e tyre per te formesuar nje vetedije ne perputhje me rrjedhat logjike ku ben lidhje gjallimi i kombeve! Shqipetaret paten tere kohen sa u teproi te mesojne: se veçse popujt qe bene komb jane bere shtete sido ne drit hije te se shkuares qe e mbartin peshen e historise. Pasi u pa, se kjo solli ,nje qendrim te pergjegjeshem dhe koshient me oblibime kushtetuese dhe ligjore si baza e themelte e ngritjes dhe funksionimit normal te nje shteti ne dobi te shtetasve te vet. Po ashtu, edhe te paqes dhe bashkejeteses mes popujve mbi baza te nje strategjije qe synon nje harmoni rajonale dhe boterore. Teksa shtrohet shqetesimi , sakaq ngrihet sipari per te pare dhe lexuar, ate qe vete shqipetaret e nenshkruan, ku ideja e bashkimit ne nje unison europian sikur njesohet me ate ne njekonteks te pergjitheshem! Por kjo do kishte vlere, per te mbyllur nje diskutim dhe per te hapur nje dileme e per te shkuar nder kalvare mundimi ne idene e te berit shtet! Kjo eshte krejt e verteta per ta pare ate drejt e ne sy e per ti dhene zgjidhje shqetesimit permanent, perse: politikanet dhe qeveritaret shqiptare gjinden ka te intriguar ne veprimin e tyre perte bere se paku , nje akt formal sikur nje proçes elektoral nis me butaforizem dhe perfundon ne farse!

   

  Ne vete dyzimin e pa shpallur ku enden pse jo edhe keta pushtetaret edhe ashtu te koruptuar sa etiketohen me apo pa te drejte, endet sindromi i hershem i perkoheshmerise!

   

  Pre ne kete konteks nje shqetesim kaq evident ,ajo çfare tenton te terheqe vemendjen ne kete prememorje eshte sjellja ne platene e ngjarjeve nje opsion qe meriton te rishihet, si nder zgjidhjet me te plota qe u hapin udhe si proçeseve real te perftimit te klases politike permes zgjedhjeve te lira e te ndereshme ne perputhje me stndarte bashkohore, ashtu edhe nje mbar shtrimi te idese se fuksionimit te nje kombi, me se pari ne lidhje shpirterore dhe ura bashkepunimi ne fusha te levrimit te gjuhes dhe perafrimit ne perputhje me konventat e te drejtave te njeriut e te etnive dhe pakicave , sa dhe perbejme, preçedentin e rralle: ku per kufinje kemi njeri tjetrin njerez te nje origjine me prejardhje te gjaku te njejte!.

   

  Zgjidhja qe ofrojme permban kerkesen per kalimin e vendit ne nje qeverisje te perkoheshme. Te tille qe perkon me qellimin e mire per te ofruar nje qeverisje me intelektuale te shoqerise civile, pa parti dhe perkushtim partiak te mbrujtur me idealin e larte per te kontribuar per te hedhur hapin vendimtare te preçedentit qe na ben bashke, ne idene e te berit shtet jo per hire te pushtetit qe buron natyreshem ne kushtet ku gjeneron shoqerija shqipetare ne pushtet partiak , ndersa preken caqet e nje monizmi sa edhe konturet e qarta te nje revanshi dhe diktati politik, qe ngerthen tere qelizat e shtetit duke i paralizuar me se paku apo tek i mban nen trysni te perkoheshmerise!

   

  Tashme jo nje 9 maj sa sjell ne kujtese ngjarja tragjike e vitit 1997te por krejt ndryeshe, duke sjelle nje element plus te pa realizuar me pare, ate qe komisioneret e tera niveleve te ishin jo te zgjedhura nga partite politike! Fakti aspak i denje qe sjelle kete panorame kaq brutale dhe perçudnuese se si masakrohen procesi elektoral deri ne hallken e fundit te numurimit dhe nxjerrjes se rezultateve , tregon qarte: se kjo qe kerkohet eshte tejet jetesote per te tejkaluar nje çast e me pare kete situate poshteruese ngaku me pate drejte kete barre turpi po e mbene populli shqipetare ! E ndermarrim kete hap, per te kontribur idese.qe preokupon vetedije shqipetare qe enden te pa kopromentuar ne shtetin e anti shtetit por edhe per te bindur faktorin e jashtem qe tashme e luan nje rrol paresore , te kuptojne se Ne intelektuelt shqipetare jemi te interesuar dhe ploteisht te gateshem te ndermarrim hapin e duhur per ta shpetuar vendin, qe aq shume e duam dhe bejme te dale nje çast nga kriza …nje krize qe na mban te shtrenguar por pa nje rruge dalje qe prodhon zgjidhje!Nje fjale e thene sot dhe nje mbeshtetje perkunder sa bejm thirrje, eshte nje mundesi, qe vendi te mos endet nder kalvare pafund bjerrjesh sa e sjell ne kujtese nje pervoje e hidhur nder dekada!

   

   

  Firmuar. nga nje grup intelektualesh dhe personalitete te pavarur!.

   

  17 qershore 2011 shqiperi


Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close