Publikuar me datën: Thu, Apr 14th, 2011

Bankat ne Republikene Kosoves – abuzime me klientët e tyre në treg

Nga;Lek Mrijaj

Bankat e nivelit të dytë në vend abuzojnë me klientët e tyre, duke i ngarkuar me pagesa abuzive dhe të kota. Autoriteti i Konkurencës,duhej te monitoroj tregun bankar per te arritur në përfundimin se në këtë treg ka keq funksionime.

Autoriteti i Konkurencës për shërbi…met e bankave rezulton se ka një mungesë të theskuar transparence. Veç kësaj, bankat e nivelit të dytë aplikojnë tarifa të ndryshme për të njëjtin shërbim, por mbi të gjitha bankat që operojnë në Republiken e Kosoves aplikojnë tarifa më të larta të shërbimeve bankare si komisioni për mbylljen e një llogarie rrjedhëse, mirëmbajtje llogarie apo pajisje me kartat plastike, kjo krahasuar me bankat homologe ne rajon.

Një tjetër shkelje ndaj klientëve është vendosja e komisioneve për shërbimet e ndryshme në monedhë jo të njejtë me atë që përdor klienti. Në disa raste është vënë re se bankat nuk i njoftojnë klientët kur ndryshojnë kushtet e punës për kontratat e shërbimeve, në mënyrë të veçantë kur rriten komisionet e llogarive rrjedhëse apo kartave të debitit/kreditit, duke mos zbatuar rregulloret dhe ligjet në fuqi.

Autoriteti i Konkurencës, duhej rekomanduar Bankën e Kosoves , që të përmirësojë instrumentet për të forcuar zbatimin e kuadrit ligjor dhe të marrë masa për rritjen e transparencës. Një tjetër rekomandim është ai që do t`i bëhet Komisionit të Mbrojtjes Konsumatore për ngritjen e një strukture të veçantë për mbrojtjen e konsumatorëve nga abuzimet e mundshme të sistemit bankar.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close