Publikuar me datën: Mon, Jun 13th, 2011

Austria do t’i prodhojë pasaportat biometrikë për Kosovën

Prishtinë, 13 qershor – Ankesa e kompanisë sllovene CETIS, e eliminuar nga gara për prodhimin e pasaportave elektronike, me gjithë çmimin më të lirë, është hedhur poshtë nga Organi Shqyrtues i Prokurimit. Anëtarët e këtij organi kanë vendosur që Ministria e Punëve të Brendshme të ecë me procedura dhe tenderin 14-milionësh për prodhimin e pasaportave biometrike t’ia japë kompanisë austriake Oesterreichische Staatsdruckerei GmbH.

Ky vendim është marrë të premten dhe do të publikohet sot (e hënë). Hysni Hoxha, kryetar i panelit shqyrtues, të dielën tha se ankesa e kompanisë sllovene ka qenë e pabazuar, ndonëse kompania e lartcekur thotë një të vërtetë tjetër duke ofruar dëshmitë.

“Është hedhur poshtë ajo ankesë. Paneli ka vlerësuar se ankesa ka qenë e pabazuar dhe ne u kemi dhënë të drejtë autoriteteve kontraktuese për dhënie të kontratës për aktivitetin e prokurimit për ‘Furnizim me pasaporta elektronike’”, tha Hoxha.

Kompania e eliminuar sllovene CETIS, që ishte më e lirë për rreth 600 mijë euro, ka qenë në garë për prodhimin e pasaportave në Slloveni, ku edhe prodhon pasaporta biometrike për këtë vend të Bashkimit Evropian.

Në garë për prodhimin e pasaportave elektronike ka qenë edhe kompania gjermane “Giesecke & Devrient”, ndaj së cilës mediet gjermane raportojnë se autoritetet e atjeshme janë duke zhvilluar hetime në lidhje me dhënie të ryshfetit. Por për Organin Shqyrtues kjo kompani ka qenë e përgjegjshme ndaj kanë vlerësuar se tri nga katër kompanitë konkurruese kanë qenë të përgjegjshme dhe tenderi nuk duhet anuluar në tërësi.

Të kualifikuara për fazën e dytë në këtë tender kanë qenë gjashtë kompani, ndërsa katër prej tyre i kanë dorëzuar ofertat e tyre.

Kompania sllovene për prodhimin e pasaportave elektronike është eliminuar nga gara edhe pse ishte më e lira.

“Ne kemi ofruar 7 makina me kapacitet prodhimi prej 40 sekondash për personalizimin e një pasaporte, kjo do të thotë 90 pasaporta në orë. Kapaciteti i prodhimit i 7 makinave është 5.040 copë të pasaportave për 8 orë. Kapaciteti i ofruar i prodhimit nga ne është shumë më i lartë sesa kapacitetet e prodhimit prej 3.500 copë pasaportash i kërkuar në dokumentacionin e tenderit”, thuhet në letrën e kompanisë CETIS, por që është vlerësuar si e pabazë nga OBSH-ja.

“Ne jemi të bindur se oferta jonë e dorëzuar i plotëson kërkesat në dokumentacionin teknik, dhe me mirësi kërkojmë që ju të shikoni argumentet tona të shkruara më lart”, thuhet në kërkesën e CETIS të dorëzuar edhe në ministri.

Departamenti i Prokurimit i Ministrisë së Punëve të Brendshme kishte falënderuar ditë më parë pjesëmarrjen në procedurën e prokurimit të lartpërmendur kompaninë sllovene dhe me keqardhje i kishte njoftuar se janë eliminuar nga gara, sepse oferta që ata kishin dorëzuar, sipas ministrisë, nuk është pranuar për disa arsye.

“Ju jeni eliminuar për këto arsye: nuk keni përmbushur kërkesën e specifikimeve të detyrueshme teknike në dosjen e tenderit, sepse ju keni ofruar prodhimin e 100 pasaportave për 100 minuta, me 7 makina prodhuese. Nëse llogaritet sasia e prodhimit për orë, shohim se kapaciteti i prodhimit është 3.360 copë, kurse numri minimal i pasaportave që duhet të prodhohen brenda 8 orëve është 3.500”, thuhej në shkresën e Ministrisë drejtuar kompanisë konkurruese.

Kjo arsye ishte hedhur poshtë kategorikisht nga ofertuesi slloven, që ishte ankuar menjëherë në Organin Shqyrtues ku kishte ofruar të dhëna shtesë për dosjen e tenderit dhe kapacitetin e tyre prodhues që, sipas tyre, kalon kufirin e përcaktuar duke prodhuar 1.500 copë pasaporta më shumë. Të hënën ata do të marrin vesh edhe zyrtarisht se ankesa e tyre nuk është marrë për bazë as nga Organi Shqyrtues edhe pse ishin më të lirët në konkurrencën e prodhimit të pasaportave që janë pjesë e kushteve për liberalizim të vizave me Bashkimin Evropian

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close