Publikuar me datën: Mon, Feb 7th, 2011

AKP: Serbia dhe Mali i Zi tentojnë të shesin pasuritë e Kosovës

Prishtinë, 7 shkurt  – Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) kohëve të fundit ka kuptuar se disa nga ish Republikat e Jugosllavisë, me theks të veçantë ajo e Serbisë dhe e Malit të Zi kanë bërë dhe po bëjnë tentativa për shitjen e Ndërmarrjeve Shoqërore të Kosovës dhe pasurive të tyre, të cilat gjenden qoftë në territorin e Kosovës apo edhe jashtë saj, përmes shpalljes së ankandeve publike. Agjencia tërheqë vërejtjen se këto ndërmarrje dhe pasuritë e tyre janë dhe i takojnë Republikës së Kosovës.
Me nenin 159 paragrafi 2 të Kushtetutës së Republikës së Kosovës është përcaktuar në mënyrë të qartë se: “Të gjitha interesat në pronësi shoqërore në prona dhe ndërmarrje në Kosovë do të jenë në pronësi të Republikës së Kosovës”.
Gjithashtu nenin 5 të Ligjit për Agjencinë, është përcaktuar në mënyrë shprehimore se Agjencia është e autorizuar që të administroj me Ndërmarrjet në pronësi Shoqërore të vendit tonë, si dhe me asetet e tyre, pa marrë parasysh se a gjenden brenda territorit të Republikës së Kosovës apo jashtë territorit të saj.
Me qëllim të informimi të drejt të opinionit publik, e posaçërisht të qytetarëve të cilët kanë interesimin për të marrë pjesë në privatizimin e NSH-ve të vendit tonë apo të aseteve të tyre, dëshirojmë të sqarojmë se Agjencia është i vetmi institucion kompetent për privatizimin e tyre.
Tendencat për privatizimin e NSH-ve të vendit tonë apo të aseteve të tyre, nga institucionet e vendeve të tjera fqinjë me Kosovën, duke përfshirë edhe institucionet e Republikës së Serbisë, nuk gëzojnë kurrfarë mbështetje nga legjislacioni i vendit tonë e as nga legjislacioni ndërkombëtarë. Transaksionet e tilla, janë plotësisht të papranueshme dhe konsiderohen inekzistente si për Agjencinë, ashtu edhe për institucionet e tjera të vendit tonë, dhe si të tilla nuk kanë kurrfarë vlere juridike.
Agjencia Kosovare e Privatizimit  është institucion i pavarur publik i Republikës së Kosovës, e themeluar me Ligjin e Kuvendit të Kosovës nr. 03/L-067. Agjencia ka në mandatin e saj ligjor, administrimin e Ndërmarrjeve Shoqërore të vendit, administrimin me asetet, apo pasuritë e tyre dhe privatizimin e tyre në përputhje me ligjin e aplikueshëm në Kosovë. Agjencia është themeluar si pasardhëse e Agjencisë Kosovare të Mirëbesimit (ish AKM).
AKP që nga themelimi i saj, është duke zhvilluar aktivitetet për përmbushjen e kompetencave dhe përgjegjësive ligjore të saj, me synimin përfundimtar privatizimin e suksesshëm të të gjitha Ndërmarrjeve Shoqërore të vendit tonë, thuhet në një komunikatë të AKP-së.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close