Publikuar me datën: Sun, Jun 12th, 2011

A do të prodhojë Kosova I-phone kinezë ?

Kompania Unicom nga Kina ka marrë të drejtat që të zgjedhë sistemin operues të telefonave mobilë. Duke marrë këto të drejta, Unicom mendon të mbulojë një pjesë të madhe të kontinenteve me produktet e saj. Për të vazhduar këtë, Unicom China ka shpjeguar se do të mbështetë produktet telefonike në Kosovë. Duke i dhënë vlerë të madhe personelit dhe nevojës për punë, Kosova është një ndër vendet më strategjike që  do të përzgjidhej për prodhimin e këtyre telefonave mobile, transmeton Ina online.

Arsyeja e orientimi drejt Kosovës është jo vetëm rritja e ekonomisë kosovare, por edhe konkurrentshmëria e Kosovës në tregun evropian të punës.

Bazuar në cilësinë e I-Phone, Unicom do të ishte në gjendje të prodhoj po të njëjtin produkt i cili do të kushtonte vetëm 10 për qind nga shuma e një telefoni I-Phone.

Cilësia e këtij produkti do të ishte standarde me produktet e kompanive tjera të njohura në botë, ndërsa si sistem do të zgjidhej  sistemi “Android”. Kështu, një telefon i prodhuar në Kosovë do mbante emrin U-Phone dhe do të prodhohej me licencën e kompanisë Huawei.

Menaxheri gjeneral i kompanisë UNICOM, Zhang Zhijang ka sqaruar se një mundësi tejet e madhe do të ishte edhe marrja e tërë sistemit telefonik të Kosovës, ku konkurrenca nuk do të kishte shanse të përballojë produktet, qoftë ato materiale apo ato virtuale.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close