Publikuar me datën: Sun, Nov 27th, 2011

VETEM POPULLI ESHTE PUSHTETMBAJTES PERMANENT…!

Fatos Ashiku
VETEM POPULLI ESHTE PUSHTETMBAJTES PERMANENT…!

Thirrje!
( drejtuar tere subjekteve qe e mbartin pergjegjesine historike per bashkim , per tu bere bashke ne nje vendimarrje ne kuader te nje Beselidhje te re mbare Shqipetare)

Vetem kombet qe ja dalin ta bejne vetedije ..’.Se, vetem populli eshte pushtetmbajtes permanent..!’ja dalin te triumfojne!
Eshte kjo nje aksiome e cila na kerkon, te behemi te ndergjegjesuar ne trajten me te larte ne keto dite te motit sa ka trokitur ne prag kjo date e shenjte e 28 Nentoreve te lirise.
Ngado te vemi, ngado te shkelim , cfaredo qe te bejme, nese nuk e kemi te realizuar ne ate mase kete sa te behet produkt i vendimarrjes nje verdikt i tille vendimtare, Ne serish jemi ne udhe: per te gjetur ‘udhen tek e humbem’.
Historia e kryengritjeve tona na meson!-:’ se ato u bene te qarta dhe te sukseseshme, kur ky verdikt erdhi dhe u be pjese integrale e vendimarrjeve .Dhe sa here e perftuam udheheqesine prej vendimarrjesh te tilla ato ja dolen te bejne bashkim….!’
..Duke pershendetur atmosferen rinore te levizjeve :’Kuq e zi’ dhe’ Vetvendosje’..te cilat kane bere aqe shume ne mbajtjen gjalle te frymes ‘ndryeshe’,fryme e cila u be domozdoshmeri e shprehjes se kundershtise ndaj qeverisjes se koruptuar .Ka ardhur momenti qe dikush tu kerkoje : ta bejne kete akt final te berjes bashke, ne nje forum te vetem mbare kombetare i tille qe e ben levizjen kombetare te efekteshme ….!
Integrimi yne ne konteksin e zhvillimeve bashkohore e ben kete domozdoshmeri jetike.Ne pa u bere bashke si njesi e vetme kombetare ne qeverisje, kurresesi nuk do mundemi te behemi unike dhe te sukseseshem ne ushtimin e se drejtes kombetare per bashkim por edhe te bejme shtet demokratik sovran .
Rendja per te ndryshuar kete model qeverisje brenda kontureve te kesaj strukture,tashme rezultoji te jete e pamundur.Pasi !jo vetem per efektet negative te trashegimise, per ate mangesi qe behet shprehje e nje shperfytyrim te tille i tradites parlamentare qe ka dekantuar ne nje kuader aktual, vjen edhe si kerkese historike: sjelljen e nje verdikti final te aspirates ne pushtet…. permes nje vendimarrje unike me karakter unik mbare popullore.
Nuk mundemi kurresesi: qe ne emer te nje bashkimi sa na jep mundesi luajaliteti dhe konformizmi percudnues permes nje fragmentarizmi, tja lejojme vetes qe te leme jasht nje sere teritoresh .Teritore qe duhet ti njohim ,ti pranojme, dhe mbi ate baze te tille te ndertojme platformen qeverisese.
Vetem nje mobilizim total i vlerave njerezore qe i kemi ngado rajonit nen shtete aspak demokratike do behet i mundur clirimi i energjive te skllavaruara te Shqipetareve.
Ne duhet ta njohim kete unicitet te shtrirjes se trojeve Shqipetare me pare dhe te bejme nje qeverisje me perfaqesim mbare kombetare , e me pas te punojme per ta bere realitet shkalle shkalle.Dhe jo ashtu sikur mendohet si unione te shteteve fragmentare. kjo na rezultoji te jete fatale.Pasi!jo vetem se nuk bashkohemi po, te keqen me te madhe: se prodhuam qeverisje te koruptuara nen ‘sindromin e perkoheshmerise’.Po ashtu ju leme dore te lire platformes shoviniste te na menazhoje, sa per nje vote integruese te behen pazare sikur edhe i kemi perjetuar.
Beselidhja e re Kombetare Shqipetare!! tashme nje realitet ne kuader te nismes se saj..Ju fton Ju dhe tera subjektet qe ende nuk kane aderuar te beheni pjese e saj.Bashke nje ze e trup i vetem do ja dalim me lehte dhe te bejme realitet ate verdikt popullore qe ne masen maksimale deshmon totalisht kerkesen per bashkim.
Asnje forme tjeter e bashkimit tone si subjekte , nuk e realizon totalisht ne trajte perfundimtare nje vendimarrje unike dhe te vetme. Asnje forme tjeter qeverisje nuk e nderton shtetin te tille, bashkohore, te sigurte, prosperues per te re Shqipetaret dhe integrimet pjese e bashkejeteses sone qyteteruese.
Le te sherbeje kjo thirrje ! si deshmi e prezences se faktorit Shqipetare i fokusuar ne shkallen me te larte te pergjegjesive historike, si shprehje e vullnetit popullore. Si garanci: se Ne jo vetem e duam bashkimin por, jemi te gjindur te bashkuar per ta ndermarre kete akt civilizues.

Rrofte Uniteti i Shqipetareve!
Rrofte 28 Nentori dita e mevetesimit te Shqipetareve.
Rrofte 28 Nentori i trete qe do na sjelle pavaresine…!

BESELIDHJA E RE KOMBETARE SHQIPETARE. 27 Nentore 2011.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close