Publikuar me datën: Thu, Mar 10th, 2011

Prandaj edhe duhet të ecim drejt bashkimit për pavarësi te plotë të Shqiperisë.

Prandaj edhe duhet të ecim drejt bashkimit për pavarësi te plotë të Shqiperisë.
Në këtë drejtim ne shqiptarët për hir të asaj që kemi subjekte poltike që tradhëtojnë, duhet sa e më shpejtë të shpalosin kërkesën primare dhe humane për bashkim me Shqipërinë, dhe si kompromis mund të pranojnë vetëm jetësimin e Republikës së Iliridës në suaza të një sistemi f…ederativ, me të drejtën e popullit të saj për vetëvendosje. Nëqoftëse politika shqiptare në këtë vend, bënë veprime që nuk janë në shërbim të bashkimit kombëtar, atëherë kjo do të quhet si veprim negativ, dhe këta do të llogariten si tradhëtar të çështjes sonë të pazgjidhur.
Përveç këtyre argumenteve normative dhe realo-jetësore, me premisa kombëtare e ndërkombëtare, që e arsyetojnë bshkimin e qetë dhe të sigurtë të shqiptarëve janë edhe argumentet e shumta historike, ku një ndër ta është edhe ai se në kuvendin e Vlorës, përveç delegatëve nga trojet tjera të Shqipërisë , thuhet midis 63 delegatëve, 16 ishim nga Kosova, nga kryeqendra e saj Shkupi ndërsa 7 nga Çamëria. Poashtu vlenë të potencohet edhe ajo se pikërisht minister i parë i mbrojtjes në qeverinë e Ismail bej Qemalit ishte Mehmet pashë Dëralla nga Gradeci i Gostivarit.
Kjo tregon shumë, jo vetëm për faktin se në këtë ngjarje kishte patriotë nga e gjithë hapsira shqiptare, por edhe nga fakti se në këtë datë edhe sot neve na kujtohen ditët kur atdheu na kërkonte të bashkuar, e ne, edhe tash të ndarë e të sharë në mes veti! Pra le të jetë kjo ditë dita e vetëndërgjegjësimit tonë, dita e rimëkëmbjes dita e përkujtimit të sakrificave të të gjitha atyre gjeneratave që lufuan e luftojnë për lirinë dhe bashkimin tonë!?

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close