Publikuar me datën: Wed, Mar 23rd, 2011

“Përkorë” thotë se Serbia po e pengon zbardhjen e të pagjeturve

Podujevë, 23 mars – Kryetari i Shoqatës për persona të zhdukur dhe viktima të luftës në Podujevë “Përkorë”, Latif  Mehmeti, ka reaguar ndaj deklaratës së kryetarit të komisionit së Serbisë për persona të zhdukur, Velko Odalloviq se “mund të jetë dikush, cili në çdo rast mund të ndikoj edhe negativisht nëse fati i të zhdukurve nuk zgjidhet më intensivisht  se sa deri më tash”.
“Mirëpo ai dikush që e ka penguar dhe e  pengon zbardhjen e fatit të të zhdukurve është Serbia.  Odalloviq e di shumë mirë se kush i mori trupat e pajetë por edhe të gjallë të shqiptarëve dhe i hodhi nëpër lumenj, i varrosi në varreza masive dhe disa edhe i dogji në vende të ndryshme të Serbisë. Kur themi se disa i mori edhe të gjallë, disa edhe i kanë djegur kemi parasysh raportin përmbledhës të Komisionit  Ndërkombëtar për Persona të Zhdukur të shkruar nga antropologu i lart i ICMP-së për mjekësi ligjore, Dr. Mark Skinner”, ka thënë Mehmeti.
“Edhe për kundër deklaratës së kryetarit të Komisionit të Serbisë për persona të zhdukur Velko Odalloviq se si rezultat i bashkëpunimeve të grupeve punuese Kosovë-Serbi janë   zgjidhur 1.500 raste, një deklaratë e tillë nuk qëndron fare. Bisedimet e mbajtura deri më tani nuk kanë dhënë asnjë rezultat”, ka theksuar kryetari i shoqatës “Përkorë”.
Latif Mehmeti thotë se Odalloviq e di shumë mirë se ata që i bënë këto krime jonjerëzore janë “ata dikushi” që e pengojnë zbardhjen e fatit të të zhdukurve.
“Shteti serb, por edhe zotëri Odalloviq e di mirë  se ku i kanë varrosur, djegur dhe i kanë fshehur trupat e shqiptarëve, si në Serbi po ashtu edhe në Kosovë”, ka thënë ai.

Ndihmo Radio zeri mitrovices


Kontribuesit qe ndihmuan

Radio zeri Mitrovices ne menyr vullnetare

=========================

Muaji: Korik-2011

=========================

Gzim Koadralia 50 euro

_________________________

Hashim Kryeziu 35 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

Sami Zeneli 10 euro

=========================

Muaji: Janar-2012

=========================

Ilaz Azemi 40 euro

_________________________

Sami Zeneli 25 euro

_________________________

Naser Xani 25

_________________________

ERISA 15 euro

=========================

Muaji: Shkurt-2012

=========================

Gzim Halili 150 euro

_________________________

Xhafer Gjaka 50 euro

_________________________

Enver Hajzeri 25

_________________________

Muaji: Nentor-2012

=========================

Aslani Rejser (Danimark) 10 euro

_________________________

Xhevahir Gjonaj 50 euro

_________________________

Jeton Aliu 25 euro

_________________________

Sponzor gjeneral

VideoKlipe


Kliko ne kto ikona per ta ndegjuar radion:
Winamp windows Media Player Real Player

Dergo Urimet tuaj ne Radio Mitrovica


Fluturime nga Zvicra Kërko Fluturime te lira për Kosove Dizajn:KosovaPLUS
All Rights Reserved RadioMitrovica.eu

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close